Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

432 MHZ (70 cm) MOXON (Amatör uyduları dinlemek için basit çözüm).

<< < (10/12) > >>

TA2NC:
Ustte yapimini anlattigim anten ile bir iki haftadir hem rx hem tx olarak birkac amator uydu uzerinden qso yapiyorum.
Anten catinin uzak ucunda  ve yaklasik 30 metre rg-213 ile gidiyor.
E dehset bir kayip var tabii hem alma hem gondermede. 50W gonderdigim sinyal muhtemelen 15-16W civari ancak cikiyor.

Ama hangi uydu ile gorusursem goruseyim yaklasik ufuktan 10 derece dogduktan sonra konusmaya/dinlemeye baslayabiliyorum
Daha kisa bir coax ile ya da lmr400 tarzı bir kablo ile cok daha iyi sonuclar alınabilir.

Ama tabii antenin yonu gokyuzune dogru oldugu icin lokal roleyi cok ta saglikli duydugum soylenemez. S4-S5 civarina kadar anca cikabiliyor ankaradaki 439.400 rolesi
Tabii antenin yukari yonlu olması yerden gelecek olan QRMi (dolayisiyla roleyi)  oldukca azaltiyor. Bu da uydu calismak isteyenler icin ideal oluyor.

TA8A:
Oğuzhan Bey,

Alçak geçişli uydular için lindenblad tavsiye ederim. Lindenblad antenlerde maksimum kazanç yatayda oluyor. Uydu neredeyse ufuktan çıktığı an duyabiliyorsunuz. Ben uzun süre NOAA uyduları için kullandım. Yemen civarının bile hiç parazitsiz görüntülerini alabildim. Genelde diyorlarki, "uydu yukarıdaysa bir şekilde sinyali gelir,önemli olan ufuk hattında duymaktır." Bu sebeple Lindenblad anten tavsiye ediyorlar.

Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A 

TA1JA:
VHF için "Lindenblad" yapacaktım ama "Turnstile" daha kolay geldi.
Henüz kullanma fırsatım olmadı, moxon veya lindenblad'a göre performansı nasıl olur acaba?

73

TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,

Aşağıdaki birinci pattern lindenblada ait. İkincide ise hem normal turnstile (mavi) hem de crossed moxon (kırmızı) patternleri var. Görüldüğü gibi lindenbladın kazancı ufuka doğru. Diğer iki anten ise birbirine benzer. Lindenblad anteni tavsiye edenler "ufuk hattındaki uydu bize en uzak noktada, tepedeki uydu ise en yakın noktada, bizim uzak noktayı alırken kazancımız yüksek olmalı" diyorlar.

Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA2NC:
En kisa zamanda yapip bir karsilastirma yazayim buraya.

http://www.amsat.org/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/70ParaLindy.pdf

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git