Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

432 MHZ (70 cm) MOXON (Amatör uyduları dinlemek için basit çözüm).

<< < (6/12) > >>

TA2M:

--- Alıntı yapılan: TA2AAB - 12 Ağustos 2008, 20:58:29 ---Sayın 2EY mustafa bey,
2HO ın resminde bahsettiği 75 mm çapında kabloyu bükmenin anlamı nedir swr 'yimi ayarlıyor empedansı mı?
bende hem 2 m.de hem 70 cm de yaptım moxon .Verim alamama sebebim kabloyu(RG58)bu 1 tur  sarmamaktan mı acaba?

TA2AAB

--- Alıntı sonu ---
Hasan bey merhaba, şemadaki anten besleme noktasında bulunan rulo haline getirilmiş RG58 kablo , ŞOK BALUN olarak adlandırılan , antenden geriye yansıyarak kablo üzerinden yayılan ve enteferans yapabilecek sinyalleri engellemek için kullanılan bir uygulamadır.

SWR üzerinde etkisi yoktur. Yaptığınız antenlerde elde ettiğiniz sonuçlar ve karşılaştırma kriterleriniz ile antenlerinizi görmediğim için verim ile ilgili sorunuza cevap vermem mümkün değil.

Şemadaki

TA1EQ:
Maxon anten uygulamasını mono band olarak bende yaptım her iki band da oldukca mükemmel sunuçlar elde ettim ölçüler moxgen ile çıkardım gerçekten mükemmel.resimleri sunuyorum.

TA2AOF:
yanlış görmedimse yaptıgınız  vhf acaba uhf yi denediniz mi
73

TA1EQ:
resim koyamadım ancak 2 tane koyabildim evet uhf  ilk yaptığım deneme oldu. zaten ondan cesaret aldım ve vhf yi yaptım  4 mm içi boş bakır boru kullandım...

TA1O:

Yavuz bey

Çalışmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Gerçekten Performans/Kolaylık oranı çok yüksek bir anten.

73s

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git