Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

432 MHZ (70 cm) MOXON (Amatör uyduları dinlemek için basit çözüm).

<< < (3/12) > >>

TA1O:
Mustafa Bey.

Dediklerinize katılıyorum ve Moxonları stacking konusunda bende aynı çalışmayı sürdürüyorum.

UHF antenin küçüklüğünü gördünüz bundan 2-3 tane stacking yaptığımızda 15 dbi kazanca yakın çok küçük bir antene sahip olabiliriz. Ama tam istediğim bilgilere ulaşamadım  satacking konusunda.

WW2L Levent beyden almış olduğum uydulara yönelik, birleştirilmiş "hem uhf hemde vhf kısmı" bir moxon projesi var. Aşağıda resmini görüyorsunuz.

Yalnız burada bazı sorunlar var antenin empedansını 50 ohm yapabilmek bir match kullanılmıştır.  Ve bu matchde RG-63 kablo kullanılmıştır. Bulunması konusunda zorluk çekebiliriz.

Size bu projenin PDF dosyasını en kısa zamanda mail olarak atacağım.

TA3GO:
Tekrar merhabalar,
Hem performanslı hemde yapımı basit olan moxon antenlerin 2 ayrı
frekansta çalışabliecek hali elbette çok daha fazla işimizi görür.

Stacking ile ilgili konu benimde ilgimi çekiyor ancak tamamen sizler
tarafından bulunacak güzel çözümleri bekliyorum.

Bu arada şunuda belirtmek isterim;
Başka konu başlığı altında anlatmaya çalıştığım 21/28 Mhz antende;
Bkz;
http://www.telsizciler.org/bitlik/index.php/topic,3926.0.html
uyguladığım yöntemi bundada uygulamaya karar verdim.
Yukarıdaki uygulamada ayrı besleme kabloları ile denemek ile
paralel bağladıktan sonraki denememde hiçbirşey farketmedi, aynı
şekilde her iki frekanstada antenler çalıştı.

Neticede yapılacak olan 2 ayrı Moxon anteni aynı iskelet üzerine
oturtmak, aralarını koaksiyel kablo ile bağlamak ve tek besleme
hattı ile cihaza indirmek.
Aşağıdaki resimde 2M için yaptığım anten üzerine düşünüleni basitçe
çizdim.

Uygulamaya başlayıp bitirince neticeleri yine paylaşırım.
İyi günler.

TA1O:
Can Bey

Çalışmanızın sonucunu merakla bekliyorum. HF aynı manktıkla çalıştığını biliyoruz. En azından Benim yaptığım dual antenden daha iyi verim alacağınız düşünüyorum.

Eğer olumlu sonuç alırsanız, aynısından birtane bende 6mm alüminyumdan yapıcağım.

Kolay gelsin

73s

TA2E:
Merhaba,
Herkese kolay gelsin.
Bakır ve alinminyum boruları keskin ve düzgün bükmenin en kolay yollarından biri de şudur;
yeterli miktarda ince deniz veya ırmak kumunu yıkadıktan sonra iyice kurutun sonra karton kutuda saklayın.Bükmeden önce doldururken hafifçe vurun kum sıkışsın boruların ucunu kağıtla sıkıştırın tabi ki.Bükme işleri düzgün olacak ve iş bitimi kumu tekrar tekrar kullanabileceksiniz,
73
TA2AAB

TA2FE:
Selamlar,

Arkadaşlar hakkaten konu ilginç yerlere geldi . Sotaya yatmış dinliyordumki bir ilavede ben yapayım dedim.
Boru bükmek için araparat piyasada mevcut . Bunların çelik ve ufak çaplı olan borular için olanı pahalı
 ( 250.-YTL ) olup daha hafif için işler olanı gayet ekonomik fiyatlardadır. Bu ekonmik olanları zannederim yapı malzemeleri satan yerlerde bulmanız mümkün. Praktiker, Bauhause gibi yerlerde. yinede temin edemeyen arkadaş olursa bilgisini bana ulaştırın en kısa zamanda sizlere temin etmeye çalışırım . İstanbul içinde isteyen akadaş olursa ben benimkini ödünç verebiliri.
Kendi böyle bir aparak yapmak isteyen olursa el çizimlerimi gönderebilirim . Daha önceki anten çalışmalarım sırasında Kadir arkadaşım ile böyle bir aleti kopyalamıştık.
Selamlar
TA2FE
Emin

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git