Gönderen Konu: ATmega 328P hakkında.  (Okunma sayısı 273 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

ATmega 328P hakkında.
« : 29 Ağustos 2019, 18:28:32 »
Arkadaşlar Atmega 328p entegresine program veya library'yi nasıl yükleyeceğiz?
Pic entegreleri yüklediğimiz aparatları kullanamayız herhalde çünki bunların programı pic için.

Çevrimdışı TA2VO

Ynt: ATmega 328P hakkında.
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2019, 13:59:57 »
Hulusi bey merhabalar,

Atmega 328 i programlamak için atmel programlayıcı ve uygun yazılım gerekli. Mesafe uzak ama yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin. 73.

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2019, 09:00:34 »
Osman bey, çok teşekkür ederim. İnternetten baktım. Pahalı aparatlar.
DK7IH sayfasını takip ediyorum. Orada benim uyguladığım 5 band transceiver var. Her nekadar ad9850 dds ile VFO uygulaması yapsamda ve bu vfo dan çok memnun olsamda, DK7IH in atmega uygulaması ve bunun library'i çok dikkatimi çekiyor. Uygun bir zamanda size başvurabilirim. 73.

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2019, 09:02:22 »
Ayrıca arduino ve atmega gibi cihazlar ile ilgilenen çok az arkadaş olduğunu görüyorum.

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2019, 10:37:41 »

Atmega328 bootloader yüklü ise ve  C++ 'de yazılmış bir programı arduino IDE ile  PC seri port'un sırasıyla (rx tx dtr)   micro chip'in sırasıyla (tx rx reset'e seri 100nf) pinlerine direkt bağlayarak programı aktarabilirsiniz diyeceğim ama sorununuz bu mu bilemedim.  Bunun dışında derlenmiş hex kodu chip'e aktarmak da mümkün. (denemesem de) Onun içinde ayrı bir utility var. Hatırladığım kadarıyla paralel port üzerinden program aktarılıyordu. Arşivime bakmam lazım.

Recep Tezkol   

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2019, 14:12:07 »
Ben buradayım. Kolay gelsin . 73.

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2019, 14:57:37 »
Arkadaşlar, bu entegreyi programlamak için kullanılan arayüz de,
entegreyi takacak soket yok. Arayüzde bir USB girişi, birde çok pin'li bir çıkış mevcut.
Acaba entegre, bir sokete takılıp, belirli uçlar, arayüz çıkışının belirli uçlarına mı bağlanıyor?

Çevrimdışı TA3OER

« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2019, 15:30:26 »
Merhaba. Arduino ile atmega328p programlama diye aratırsanız birçok kaynak karşınıza çıkacak. Kolay gelsin

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2019, 20:59:16 »
Hulusi bey merhaba,

Elinizdeki arayüzün adı sanı var mı acaba yada bir fotosu? Yine de alttaki bağlantının yardımı olacağını düşünüyorum. Kolay gelsin. 73.
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #9 : 15 Eylül 2019, 20:51:15 »
Elimde bir arayüz yok, ancak tavsiyeler üzerine  yurt içi tedarikçilerinden alabilirim.
Bu günlerde DK7IH in projeleri üzerinde çalışıyorum. Peter,  AD9835 kullanmış ve bu osilatörü,  328, 8, 128 Atmegalar ile kontrol ediyor. Tercihimin sebebi,  bu arkadaşın bütün LIBRARY'leri ÇALIŞIYOR. ( Arduino nano ve uno'da Pek çok LIBRARY denedim, hiçbiri çalışmadı, ancak DK7IH nin librari leri nano'da çalışıyor. ancak bunlar atmegaya yüklenmeli, çünki AD9835 i bu kontrol ediyor.).
Aslında LU5DJV nin 628 pic entegre nin kumanda ettiği AD9850 DDS devresi mükemmel, ancak, devre çok akım çekiyor ve "hendheld" el cihazı için uygun değil.
O sebepten incelerseniz, DK7IH in pek çok devresinde Atmega entegreler kullanılmış ve librari leride kullanılabilir, gerçekçi. Ben yeterli bilgi ve donanıma sahip olduktan sonra bu DDS lerden yapıp kullanacağım.
Anladığım kadarıyla elimdeki "bredbord" ları ve UNO yu kullanarak ATmegaları programlayabilirim. Ancak önce UNO yu BOOT lamak lazımdemiş, onuda öğreniriz herhalde. Denemelere başlıyorum. 73