Bendeki 4lu role karti baglantisi su sekilde..
https://www.direnc.net/12v-4-kanal-role-karti?lang=tr&h=41aca2ce&gclid=CjwKCAjwzdLrBRBiEiwAEHrAYiJOpB8TJCi5Aw-adZTkDABL7btMvwHPHn82B47wJvdr-wBp1DxJEhoC0Y0QAvD_BwE adresindekine benzer 12v bir role karti kullaniyorum.
Oncelikle board uzerindeki jumperi cikarip, jd-vcc yazan yere 12v uyguladım..
bu voltaj role beslemesi icin gerekli voltaj..
Daha sonra,
rotator_pins dosyasindan
#define rotate_cw 6 // goes high to activate rotator R (CW) rotation - pin 1 on Yaesu connector
#define rotate_ccw 7 // goes high to activate rotator L (CCW) rotation - pin 2 on Yaesu connector
#define rotate_up 8 // goes high to activate rotator elevation up
#define rotate_down 9 // goes high to activate rotator elevation down
kısmında role kontrolu icin arduino'daki hangi pinleri kullanacagimi girdim. default'ta 0 olarak geliyor.. bir pin girmezseniz roleyi kontrol edemez..
Role'nin uzerindeki kontrol pinlerini arduino tarafındaki ilgili pinlere bagladim..
Ayrica role kartindaki VCC ve GND uclarini da arduino ustune bagladim. Buradaki besleme 5V oldugu icin arduino uzerinden direkt beslenebiliyor.
Eger aldiginiz role karti 12 degil de 5V rolelerle calisan bir turu ise, ustte bahsettigim jumper'i sokmenize gerek yok.. Buradaki 5V uzerinden beslenmeye devam eder.
Buraya kadar yaptiysaniz, arduinoya kodu yuklediginizde role kartindaki tum isiklarin yandigini goreceksiniz.
Bunun sebebi, ayarlarda pasifken high, aktifken low olacak sekilde geliyor.
ben oyle tercih etmedigim icin, rotator_settings dosyasinda
#define ROTATE_PIN_INACTIVE_VALUE HIGH
#define ROTATE_PIN_ACTIVE_VALUE LOW
seklinde degisiklik yaptim.
Bu sekilde rolelerin calismamasi icin hic bir neden kalmaz.
Muhtemelen pin degerleri girili degildir.
benzer sekilde,
#define button_cw A3 // normally open button to ground for manual CW rotation (schematic pin: A2)
#define button_ccw A6 // normally open button to ground for manual CCW rotation (schematic pin: A3)
gibi dondurmek icin gerekli pinlerin de girili olduguna emin olun.