Gönderen Konu: 3 vot u 1.5 volta düşürebilen DC adaptör  (Okunma sayısı 427 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

3 vot u 1.5 volta düşürebilen DC adaptör
« : 26 Temmuz 2019, 15:44:35 »
  Değerli arkadaşlar

3 vot u 1.5 volta düşürebilen DC, ayarlı veya sabir ayar adaptör varmı dır?
73      Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TA3E

Ynt: 3 vot u 1.5 volta düşürebilen DC adaptör
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2019, 10:02:31 »
Merhaba Hüsnü hocam

hazır bir devre ile çok rahat işinizi görürsünüz

ürün direnc.net sayfasında satılmakta

73 ALİ TA3EL
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2019, 17:46:21 »
Artı kutupa iki adet seri silisyum diod. 4007 olabilir.  2x0,7Volt=1,4Volt    3Volt-1,4Volt = 1,6Volt.  Akım nedir belirtmemişsiniz diotlar fazla ısınmaması lazım. Denenmiştir çalışıyor.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2019, 00:47:06 »
 Sağolsunlar
 3 arkadaş soruma cevap vermiş. Bende bu arada arkadaşların internet sitelerine baktım.
TA5ASY  Sami Yaşar Bey
 Benim uğraştığım devreler 1.5 veya 3 volt ile çalışabilen yakın veya uzakları  dinleyebilen işitme cihazlarına benzer kaliteli ses amplifikatörü. 100ma akım fazla bile gelir.
Voltaj değişikliğinden yıldığım için stabilize volt temini önem arzediyor

Sami Yaşar Bey    Hamcall.net   sizin Yaşar ismini  Yajar olarak yazabilmiş. Tavsiye ettiğiniz LM317 çok eski fakat kullanım güncelliğini yitirmemiş bir entegre

Ali Rıza Özsaran Bey Lm2596 çipini ilk olarak sizden Duydum Demek ki bu entegre LM317 nin yeni versiyonu. İyi amatör olmuşsunuz.  Ben de hayli uğraştım ama amatörlüğü bir türlü beceremedim.
Sizin uzaylı ile görüştüğünüz frekansı merak ettim. Demek ki uzaylı amatör frekanslara geçmiş olmalı.

Yüksel Mert Bey
in devresine benzer metotları kullanan kimseler var. Minyatür cihazlar için uygun olabiliyor.  Buna ilaveten iki adet 1.5 volt pili seri bağlayıp orta uçtan 1.5 volt almayı düşünüyorum.
TA1EH kodunu kullanan Londra merkezli dumper satıcısı bir firma var. Diyot ve Dumper hacım bakımından zıt iki kavram.
73  Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2019, 11:50:43 »
Sağolsunlar
 3 arkadaş soruma cevap vermiş. Bende bu arada arkadaşların internet sitelerine baktım.
TA5ASY  Sami Yaşar Bey
 Benim uğraştığım devreler 1.5 veya 3 volt ile çalışabilen yakın veya uzakları  dinleyebilen işitme cihazlarına benzer kaliteli ses amplifikatörü. 100ma akım fazla bile gelir.
Voltaj değişikliğinden yıldığım için stabilize volt temini önem arzediyor

Sami Yaşar Bey    Hamcall.net   sizin Yaşar ismini  Yajar olarak yazabilmiş. Tavsiye ettiğiniz LM317 çok eski fakat kullanım güncelliğini yitirmemiş bir entegre

Ali Rıza Özsaran Bey Lm2596 çipini ilk olarak sizden Duydum Demek ki bu entegre LM317 nin yeni versiyonu. İyi amatör olmuşsunuz.  Ben de hayli uğraştım ama amatörlüğü bir türlü beceremedim.
Sizin uzaylı ile görüştüğünüz frekansı merak ettim. Demek ki uzaylı amatör frekanslara geçmiş olmalı.

Yüksel Mert Bey
in devresine benzer metotları kullanan kimseler var. Minyatür cihazlar için uygun olabiliyor.  Buna ilaveten iki adet 1.5 volt pili seri bağlayıp orta uçtan 1.5 volt almayı düşünüyorum.
TA1EH kodunu kullanan Londra merkezli dumper satıcısı bir firma var. Diyot ve Dumper hacım bakımından zıt iki kavram.
73  Hüsnü Köktürk
Hüsnü bey benzer metotları kullanan kimseler var mı araştırmadım uydu alıcıların işlemci besleme voltajını 3,3 V düşürmek icin pratikte defalarca kullandım. Firma Japon firması degil mi? Traktör biçerdöver kamyon şöforü ve bunların tamircisi 1984 Lise diplomamın uzmanlık alanı. 1988 üniversite diplomam ise PTT haberleşme ekipmanı (telefon santralı) bakımı ve TV elekrtoniği.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2019, 11:58:47 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2019, 12:55:05 »
Hüsnü hocam;
Sayın TA3EL in önerdiği bu çin mamülü modüle güvenin derim. Evvelsi gün Adana'da CemalGürsel caddesindeki elektronikçilerimizde  bir plastik potansiyometre  bulamadım. Lakin buna benzer modüllerden  çokça vardılar.
Bu modülleri hiç sevmesemde,  mucize gibiler. Ben alışmak ötesi,  basit modifiyelerini de yapacak kadar içine dalmış durumdayım.
Sizlere de tavsiye ederim. 73de ADANA

Çevrimdışı TB6BHK

TL431 ailesinin 1V24 volt versiyonu
« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2019, 23:59:38 »
 Değerli arkadaşlar
17/08/2019  TL431 ailesinin 1.24 volta kadar inen yeni versiyonunu internette gördüm.
 TLV431

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tlv431a.pdf

73    Hüsnü Köktürk     husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2019, 15:13:46 »
 Lütfi Çulcu beyin  TA5AE yazısını da okuduktan sonra... Pot bulamadım demişsiniz  ben de trimpot arıyorum nerdeyse internette dahi bulamayacağız. Japon ismi verilen minyatür potları çok dayanıklı buluyorum.

Tekirdağlı Yüksel Mert  TA1EH beyin   metodunu kullanan bir link adresi vereceğim. Adam benim hayli çalıştığım bir devrenin neredeyse en gelişmişini ortaya koymuş. Yazar 3.7 volta seri 2.4 volt seri zener girerek voltajı düşürüyor. Burada gaye sadeliği tercih ederek gürültü faktörünü alçak seviyede tutmak
Devre ufak voltaj direk  kuplajlı yüksek kazançlı.....mikrofon preamplifikatörü, Uzaktan ses kayıt ..amaçlı bir devre. Yazar ne yazık ki parça değerleri vermemiş veya ben göremedim. Arkadaşlara devreyi yapmasalar da şemayı kopyalamalarını tavsiye ederim.

http://www.ijeert.org/pdf/v2-i8/16.pdf

73      Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

« Son Düzenleme: 05 Eylül 2019, 15:19:26 Gönderen: TB6BHK »