Gönderen Konu: Anten Kurulumu  (Okunma sayısı 844 defa)

Çevrimdışı TA1LC

Ynt: Anten Kurulumu
« Yanıtla #20 : 31 Temmuz 2019, 14:39:55 »
sevgili hemşehrim Beraat kardeşim kullanacağınız linear amlifikatördeki modülasyon tipini belirtmemişsiniz CB de genellikle Amplitüd mod kullanılır diye hatırlıyorum eğer böyle ise 200Watt ile Gaziemir de ki mahallenizi ayağa kaldırırsınız  bir çok cihazı enterfere edebilirsiniz çok başınız ağrır..

yanlış anlaşılmamasını ümit ederek sormak istiyorum Benim anlamadığım bir konu var amatör camiasının çok büyük bir bölümü CB den yetişen arkadaşlarımızdır fakat amatörlüğe geçtikten sonra neden hala CB kullanmakta  ısrar ediyorlar bu konuya bir anlam veremiyorum. hayırlı çalışmalar 73  TA5ASY/3
  Evet Sami bey haklı. 1000 Watt Amplitüd mod. ve FM mod. ekonomik degil enerji boşa gider ısı olarak izin de yok.   Yönlü anten daha iyi fikir fiziki ölçüler müsait ve mümkün.  Anten AR-GE için uygun yer.                                 
 Bu sitede izlenimlerim Halk Bandına hep tepeden bakılıyor olması o da ilginç bir durum.  CB faliyetlerini 1989 yılından önce görmedim. 90 lar seviye çok düsmüştü.  Sebep olabilir.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2019, 14:45:01 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #21 : 01 Ağustos 2019, 20:16:46 »
RFI'in pek modulasyonla alakasi yoktur ama
Acaba o devirde , duzgun ayarlanmamıs anten, kalitesiz coax, balun kullanmamak, iyi bir RF topraklama yapmamak gibi etkiler de soz konusu olabilir mi?
Tabii bir de 27 mhz'in nerelere sarkma yaptigina bakmak lazim.

Tabii bir de sunu unutmaka lazim. O zamanki telefon/radyo tv gibi cihazlarin filtreleri nasildi. Hatta filtreleri var miydi?
Belki de en onemlisi bu.
hatirlarsaniz cep telefonlari da ilk ciktiginda butun tvlerden ditdidit ditdidit dinlerdik :)

Simdi tvsinden, radyosundan bu sesleri duyan var mi?

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #22 : 01 Ağustos 2019, 22:15:31 »
  Mesele demodulasyonda. Analog TV lerin filtreleri geniş bastırma oranı düşük gorüntü modülasyonu Amplitüd (genlik). Ses modülasyonu FM.                                                                                                           
 Çizimdeki kırmızı bölgelerde giriyordu RFI. CB cihazların çıkış harmonikleri tartışılmaz zaten. Bazen antenler aynı direkte olunca olaylar kaçınılmazdı. Çanak değil- karasal anten. Amplitüd ve FM taşıyıcısı olduğu için TV nin telefonun v.s. devresinde herhangi yarıiletkenden demodüle edilince sesler dinlenebilir anlaşılabilir hale gelirdi.                                                                                       
                 SSB nin taşıyıcısı yok ve konuşmalar anlaşılmaz RFI olayına rağmen. CW rahatsız eder ekran zıplama yapar. GSM cihazlar kare dalga üretir ve çok ilginç TV nin ses (audio) amplifikatürüne veya ses sistemine etki yapar.                                                                             
                             Tahminimce çoğu kişi bunları biliyor bilmeyenler için yazdım kusurum varsa affola.

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #23 : 02 Ağustos 2019, 13:12:50 »
TA3LRT(Berat) cevabında amatör bilgilerimizi(bilgilerimi)tekrardan gözden geçirmemizi öneriyorsun çok ağır bir eleştiri olarak kabul ediyorum.Ağır eleştirini yakından test etmen için hiç kimseye bulunmadım bir öneride bulunacağım kabul etmek sana kalmış.İzmir Gaziemir'de oturduğun görünüyor Akçay / Edremit'ten yaklaşık olarak 245 km mesafe gibi aklımda kalmış arada bir Sarnıç köyüne geldiğimden dolayı yolu bilirim,ister kendi aracınla  ister otobüs ile gel yol ücretini karşılarım artı olarak konaklama yemen içmen evimi kapısını sana açıyorum istediğin taktirde bugün gele bilirsin gece gündüz fark etmez,4 günden az kalmamak şartı ile her şeyini karşılarım denizde beraber yüzmüş oluruz. 24 saat süre ile amatör-telsizcilik le ilgi istediğin soruyu sora bilirsin elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım kendi çapımda az miktarda  test cihazlarım var bir iki tane telsizim de var.Yaptığım işim gizlidir ondan dolayı pek kimse ile muhatap olmam ancak forumum'dan yazarım diyor isen saygı duyarım.Unutmadan  kurban bayramından sonra 25 ağustosa kadar yurt dışında olacağım.Ben teklifimi sundum karar vermek sana kalmış...TA3IW

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #24 : 02 Ağustos 2019, 21:47:10 »
Güzel teklif , benim icin de geçerlimi üstadım 73

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #25 : 02 Ağustos 2019, 23:34:48 »
Mesut  gecenin saat 12 de telefon açtığında konaklamayı ayarlayamamış olsaydım tabi ki sokakta bırakmazdım evimde ağırlardım .Öncelik TA3LRT (Berat) için geçerlidir şayet gelir ise amatör telsizcilik ile ilgili fazla bilgi sahibi olmadığımdan dolayı senin bilgine baş vura bilirim.

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #26 : 23 Ağustos 2019, 01:09:57 »
TA3LRT (Berat) yeni yurt dışından döndüm forumu fazla takip edemedim,20 gündür soruma cevap vermedin ya da vermek istemedim hala cevap bekliyorum sen 5 gün bekledikten sonra yıllarını amatör telsizciliğin en ağır şartlar  altında devam ede bilmek için cabalayanlari ağır bir dille eleştirirdin bana henüz cevap vermedin peşinen yazayım  bir sonraki eleştirim biraz daha farklı ola bilir...