Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***

YENİ DİJİTAL MODE FT4

(1/2) > >>

TA2E:
MERHABA,
BEN BU YENİ DİJİTAL MODU 24 NİSAN 2019 DA DUYDUM,
28 NİSAN 2019 GECESİNE KADAR BİRKAÇ KURULUMCU İLE DENENDİ
 VE 29 NİSAN 2019 GECE 22 DE  WSJTX RC5 SÜRÜMÜ İLE KULLANIMA AÇILDI .BU SÜRÜM İLE GENEL KULLANICI DENEYİMLERİ TOPLANACAK.
6 SANİYE İÇİNDE -15 DB SİNYALLER İLE ÇOK HIZLI QSO OLUYOR.
YAKIN ÜLKELERDE ARTIK DAHA AZ GÜÇ İLE QSO'LAR OLUYOR(DENEMELERDE GÜÇ YETMEDİĞİ GÖRÜLDÜ) BEN BUGÜN 80 WATT İLE AMERİKA YAPTIM.( ŞARTLAR İTİBARI İLE DENK GELDİ DEMEK Kİ)
KOLAY GELSİN
73
TA2JU

TA2NC:
Merhaba
Bir duzeltme yapmak lazim.
FT4 un hassasiyeti FT8 den daha kotu
FT4 için -16 , AP açıkken -18 db ye kadar olan SNR degerlerinde decode yapilabilirken, FT8 -20, AP açıkken -24 dB ye kdar decode yapabiliyor.

Yani bir diğer deyişle, arada 6 dB yani 4 kat fark var.

Bir diger sekilde ifade edecek olursak,
FT8 de 25w ile gorustugunuz bir istasyon için FT4 te 100W ihtiyacınız olacak.

Avantajı çok daha hızlı qso yapma imkanı sağlaması.
Contestler için geliştirilmiş bir protokol.

TA2E:
HAKLISINIZ....evet, demek bana tropo denk geldi .... dün gece çok denedim -14 zar zor -16 da qso oluyor.

aradaki farkı hızlı olması kapatacak... tropo varken yakaladığın en düşük -14 db deki istasyon ile  hızlı qso olacak.
gece 1 de ft8 tarafında fazla qso yoktu.herkes  FT4 Ü deneme modunda

TA2NC:
Hasan bey bir duzeltme daha yapayim.
Tropo propagasyonu VHF ve üzeri bandlarda (biraz da 28 mhz te) olur.

HF bandlari iyosferden, direkt olarak  ya da yer dalgalari  ile  iletilir.

Tropo'nun etkileri incelenmis ama, ciddi bir etkisi olmadigi belirlenmis hf bandlari icin..
Daha cok birkac yuz kmlik mesafelerde gorusmeye katkisi gorulmus.

73

TA1L:
Kısa dalgada Amerika ile tropo görüşmesi yapmak imkansızdır. Normal tropo 300km içinde yapılır, yüksek güç ve/veya kazançlı antenlerde 1000km görülebilir o da 10m, VHF, UHF, SHF...

WSJT modlarında transmisyon süresi kısaldıkça aynı mesafeye ulaşmak için gücü artırmak gerekiyor, JT65'i mumla arayacağız... Joe'nun açıklamasını okursak FT4 zaten RTTY contestlerine alternatif olarak geliştirilmiş olan bir mod...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git