Arkadaşlar hem nihai tüketiciye yönelik Aliexpress.com'dan hem de ticari alıcıya yönelik Alibaba.com'dan sürekli olarak alışveriş yapıyorum ve ödemelerimi Alibaba güvencesi (escrow) altında sanal kredi kartı ile yapıyorum. 10 gün ile 3 ay arasında beklemek şartıyla şimdiye kadar gelmeyen ürünüm olmadı, aşırı gecikmede açtığım çok çok az dispute hep olumlu sonuçlandı, ürünler gecikmeli de olsa bir türlü elime geçti ama asla para iadesi isteyerek Alibaba nezdinde olumsuz puan toplamadım.
Aliexress tek tıkla sipariş kabul ediyor, kullanımı basit ama Alibaba'da sizin bir talep göndermeniz ve teklif istemeniz gerekli, ilgili firmadan her malzemeden en az 10 adet sipariş vermek üzere (duruma göre bazen 100) uzun bir liste yapıp teklif istiyorum, gelen teklifi nakliye şartlarına göre değerlendirip gerekirse değiştirip tekrar teklif istiyorum, gerekirse bu işlem devam ediyor ve sonra sipariş veriyorum. Elektronik malzeme (SMD v.s.) alımında genelde Aramex Hong Kong Courier ile istiyorum ve nakliyeyi internetten takip ediyorum. Örnek bir teklifin baş kısmını gönderiyorum.
Genelde üç kuruş fazla verip her ikisinde de yüksek puanlı ve düzgün ticari yazışma yapan satıcıları tercih ediyorum ve pahalı cihazlarda TNT, DHL v.s. gibi kaliteli bir kargo firması talep ediyorum, Aliexpress'deki kargo dahil çok ucuz mallarda takipsiz istediğim de oluyor. Ebay.com, ebay.de, ebay.co.uk v.s. firmalarından yaptığım alışverişlerimde yurtdışındaki hesabıma/kartıma bağlı PayPal kullanıyorum, ürünler her zaman takipli geliyor.