Gönderen Konu: Alibaba.com hakkında  (Okunma sayısı 1453 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

Alibaba.com hakkında
« : 29 Nisan 2019, 13:28:04 »
Arkadaşlar, Alibaba.com  dan  nadıl alışveriş yapılıyor.
Mesela ad9850 almak için, sayfada ad9850 nin altında 30.00- 67.00 yazıyor.
Satın almayı tıklıyorum,  5 yazıyorum kabul etmiyor, 10 yazıyorum kabul ediyor. Net bir fiyat yazmıyor. Nasıl şeydir bu?

Çevrimdışı TA2VO

Ynt: Alibaba.com hakkında
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2019, 16:05:25 »
Dündar bey merhaba,

Alibaba genelde toptan satıcılarla çalışıyor, satıcı ile irtibat kurmanız lazım. Aliexpress ten  alışveriş yapabilirsiniz. Kolay gelsin. 73.

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2019, 17:07:39 »
Orada yazan 30-67 adet arasi alirsan su kadar demek
yani minimum 30 adet.

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2019, 14:15:56 »
Şöyle bir inceledim, mesela 2sc1971 baktım, 0.600- 30.00- bu teklif edebileceğiniz pazarlık fiyat aralığı. Açık artırma gibi.
Min. sipariş 1adet diyor, 10-20-100 adet diyor.
Ancak satıcı ile pazarlık kısmı var. Siz teklif yazıyorsunuz, sistem yazdıpınız teklifi kabul ettiğinde alım işi gerçekleşiyor.
Fakat sanırım kredi kartı yok pay pall var.
Gerçi aliexpress den alışveriş yapıyorum, ancak Alibaba da oldukça çok malzeme var.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2019, 14:20:33 Gönderen: TA3IHD »

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2019, 21:53:41 »
Aliexpress in de pay pall ödemesine geçtiğini yeni duydum. Alipay kullanıyorum. Daha dün alışveriş yaptım.
Pay pall işi kesinleşirse, Aliexpress in  Türkiye ile alışverişi biter. 73

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2019, 23:04:10 »
Sayın: TA5AE
Bahsedilen bilgi Alibaba ile ilgili "paypal meselesi" mesaj başlığı da zaten Alibaba.com üzerinedir...
Sizin bahsettiğiniz "aliexpress" ikisi birbirine organik olarak bağlı olsada ayrı satış platformlarıdır.

Aliexpress in de pay pall ödemesine geçtiğini yeni duydum. Alipay kullanıyorum. Daha dün alışveriş yaptım.
Pay pall işi kesinleşirse, Aliexpress in  Türkiye ile alışverişi biter. 73

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2019, 23:51:31 »
Ben de sonradan anladım.
Ama bugünlerde 2 aya yakındır beklediğim ve süre bitimleri gelen, 10  ayrı satıcıdan  siparişlerim gelmedi. Bir tanesi için  dispute açtım. Diğerlerine süre uzatımına gittim. 2 si takipli (Henüz Türkiye girişi bile yok) .Umudum da kalmadı. Hiç böyle olmadı şimdiye kadar.

Facebookta bugün okudum.Bir delikanlıya dispute para iadesini,  satıcı pay pall ile ödemek istemiş ve  benim de  aklım karıştı işte. İyi geceler.  73

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2019, 01:11:32 »
Konuyu yani mesajın özünü değiştiriyor muyum diye çekinerek yazsamda bazı yanlış anlaşılanları düzeltme adınadır;

"Facebookta bugün okudum.Bir delikanlıya dispute para iadesini,  satıcı pay pall ile ödemek istemiş "

üfürmüşler olamaz......

*-* Malzemeye siz teslim aldım demeden satıcıya para "aliexpress tarafından" aktarılmaz.
*-* "Dispute" (Anlaşmazlık) seçeneği alıcı için garanti yoldur ki burada hakim daima Aliexpress dir.
*-* Siz "Open Dispute" yi aktif ederseniz satıcı inceler kendince kabul etmiyorum der yada demez derse Aliexpress devreye girer ve onun gözetiminde incelenir ve Anlaşmazlık sonuçlanır.
*-* Anlaşmazlık (dispute) sonuçlanır derken ne istiyorsanız makul mantıklı (zaten seçenekler sabittir) alıcı tarafından genelde para iadesi istenir.
*-* Anlaşmazlık (dispute)  nin akış işlem statüleri vardır   "Refund progress" statüsüne geldimi paranız siparişiniz sırasında ne şeklilde ödeme yaptıysanız oraya iade edilir.

Onlarca "Anlaşmazlık (dispute)"  açtım ve çok şükür iade kısmını kazasız belasız gördüm.

Alıcı doğru-dürüst ise Aliexpress daima alıcıdan yana ........ (yahu sanki bu da çinlilerin reklamı gibi oldu)

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2019, 12:30:31 »
Arkadaşlar hem nihai tüketiciye yönelik Aliexpress.com'dan hem de ticari alıcıya yönelik Alibaba.com'dan sürekli olarak alışveriş yapıyorum ve ödemelerimi Alibaba güvencesi (escrow) altında sanal kredi kartı ile yapıyorum. 10 gün ile 3 ay arasında beklemek şartıyla şimdiye kadar gelmeyen ürünüm olmadı, aşırı gecikmede açtığım çok çok az dispute hep olumlu sonuçlandı, ürünler gecikmeli de olsa bir türlü elime geçti ama asla para iadesi isteyerek Alibaba nezdinde olumsuz puan toplamadım.

Aliexress tek tıkla sipariş kabul ediyor, kullanımı basit ama Alibaba'da sizin bir talep göndermeniz ve teklif istemeniz gerekli, ilgili firmadan her malzemeden en az 10 adet sipariş vermek üzere (duruma göre bazen 100) uzun bir liste yapıp teklif istiyorum, gelen teklifi nakliye şartlarına göre değerlendirip gerekirse değiştirip tekrar teklif istiyorum, gerekirse bu işlem devam ediyor ve sonra sipariş veriyorum. Elektronik malzeme (SMD v.s.) alımında genelde Aramex Hong Kong Courier ile istiyorum ve nakliyeyi internetten takip ediyorum. Örnek bir teklifin baş kısmını gönderiyorum.

Genelde üç kuruş fazla verip her ikisinde de yüksek puanlı ve düzgün ticari yazışma yapan satıcıları tercih ediyorum ve pahalı cihazlarda TNT, DHL v.s. gibi kaliteli bir kargo firması talep ediyorum, Aliexpress'deki kargo dahil çok ucuz mallarda takipsiz istediğim de oluyor. Ebay.com, ebay.de, ebay.co.uk v.s. firmalarından yaptığım alışverişlerimde yurtdışındaki hesabıma/kartıma bağlı PayPal kullanıyorum, ürünler her zaman takipli geliyor.

Çevrimdışı TA5ISM

« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2019, 12:32:54 »
Ben de verdiğim son üç siparişi de alamadım. Aldıklarım takipsiz ürünlerdi. Şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı, geç de olsa gelmişti. Satıcıların karnesi güzel bence bizim burada sıkıntılar var. Adamlar hemen anlaşmazlık sonucunda iadelerini yaptı... galiba artık zarf içinde ufak tefek şeyler de alamayacağız. Kasa boşaldı galiba her taraftan vergiler gelmeye başladı..

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2019, 13:36:36 »
Aliexpresten defalarca alışveriş yaptım hiç sorun yaşamamıştım ama son 2 aydır 3 adet takip numarasız paketim uzun beklemelere rağmen gelmedi ve satıcı para iadesi yaptı. Maalesef beklediğim takip numarasız son teslim günü yaklaşan 4 ürünüm daha var onlardanda endişe ediyorum. Takip numarası olan paketlerde sorun çıkmadı şuana kadar. Bizim topraklara girince bir usulsüzlük yapılıyor diye düşünmeye başladım. (Son iki aydır)
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2019, 15:05:19 »
Konuyu yani mesajın özünü değiştiriyor muyum diye çekinerek yazsamda bazı yanlış anlaşılanları düzeltme adınadır;

"Facebookta bugün okudum.Bir delikanlıya dispute para iadesini,  satıcı pay pall ile ödemek istemiş "

üfürmüşler olamaz......

*-* Malzemeye siz teslim aldım demeden satıcıya para "aliexpress tarafından" aktarılmaz.
*-* "Dispute" (Anlaşmazlık) seçeneği alıcı için garanti yoldur ki burada hakim daima Aliexpress dir.
*-* Siz "Open Dispute" yi aktif ederseniz satıcı inceler kendince kabul etmiyorum der yada demez derse Aliexpress devreye girer ve onun gözetiminde incelenir ve Anlaşmazlık sonuçlanır.
*-* Anlaşmazlık (dispute) sonuçlanır derken ne istiyorsanız makul mantıklı (zaten seçenekler sabittir) alıcı tarafından genelde para iadesi istenir.
*-* Anlaşmazlık (dispute)  nin akış işlem statüleri vardır   "Refund progress" statüsüne geldimi paranız siparişiniz sırasında ne şeklilde ödeme yaptıysanız oraya iade edilir.

Onlarca "Anlaşmazlık (dispute)"  açtım ve çok şükür iade kısmını kazasız belasız gördüm.

Alıcı doğru-dürüst ise Aliexpress daima alıcıdan yana ........ (yahu sanki bu da çinlilerin reklamı gibi oldu)
Aynen öyle. 2-3 senedir alışveriş yapıyorum ve bu Aliexpreste satıcı daima haksız müşteri hep haklı dispute (Anlaşmazlık) durumunda. Para iadesi konusunda tam tekmil çalışıyorlar hatta dolar iki-üç gün sonra çıkınca fazla para yadesi aldığımda oldu örneğin satıcının birisi 100UH bobin yerine 27UH göndermişti. Bir telefon hoparlörü için kapak çizik dedim ve yan sanayi dedim parasını yade ettiler hemen. Bir diğer satıcıdan 5-6 ay sonra telefon anakartından iyi sonuç alamayınca dayanamadım ve tartışmaya girdim satıcı yönetimden korkuyor belli daha 2 anakart gönderdi işim olana kadar uğraştı. Gelmeyen siparişim hiç olmadı. Sorun çıkarsa bence yerel dağıtım şirketlerindeki kargaşadan veya takipsiz olanlarda kapının önünden birisi almasındandır- dağıtıcı habersiz bırakıp gidiyor. Ebay-PayPal neden satışları durdu geçen sene burada konuşulmuştu. Aynı şekilde yollarımızı pislersek yani  kimileri malı alıpta ona ramen disputa geçerse para yadesi için Aliexpreste biraz göz yumup sonra PayPala geçebilir bahane olsun diye. Kredi notu gibi Alıcı notu oluşturuluyor olabilir bilemeyiz. Sitede sorun yok çok iyi çalışıyor.

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2019, 15:46:20 »
Alıcı notu.
Buna nereden bakıyoruz? Kendi Profilimizden mi?

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2019, 16:54:03 »
 Mesaj merkezi kutusunda geçmiş silinmiyor para iadesi durumunda hakem heyetine referans olabilir. Usulü vardır bilemeyiz. A2 çıkıyor benim profilden sipariş verince.

Çevrimdışı TA5AAT

« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2019, 00:36:55 »
Konuyu yeni gördüm bir kaçşey bende ekleyeyim Aliexpres sonzamanlarda gevşedi bazı mazemeler gelir gelmez gecikir aliexpres el degiştirdi diye duyum aldım..

Çevrimdışı TA5AAT

« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2019, 00:40:56 »
Yaklaşık 3 yıldır EBAY a girmiyordum dün biraz araştırdım ebay paypal ile anlaşmasını bozmuş ebay hollanda ayden frması ile artık ödemeleri kabul ediyor sanırım ebay a yeniden üyelik yaptım paypalı gerçekten kabul etmiyor kendi bünyesinde kart bilgilerini istiyor deneme amaçlı 1 dolarlık bir ürün aldım ebay dan

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2019, 00:57:24 »
Nasıl yani? Ebay a üyelik açıyorsun ve (örneğin internet alışverişine açık woldcard ) sanal kart ile ürünü alıyorsun. Tüm ayrıntı bu kadarmı?

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2019, 01:45:57 »

[/quote]
Yaklaşık 3 yıldır EBAY a girmiyordum dün biraz araştırdım ebay paypal ile anlaşmasını bozmuş ebay hollanda ayden frması ile artık ödemeleri kabul ediyor sanırım ebay a yeniden üyelik yaptım paypalı gerçekten kabul etmiyor kendi bünyesinde kart bilgilerini istiyor deneme amaçlı 1 dolarlık bir ürün aldım ebay dan
https://www.adyen.com a deneme hesabı açayım dedim.Ülke Listesinde  Türkiye yok. Siz nasıl gerçekten geçerli bir adyen-pay hesabı açtınız?
Bir de ücretlendirmeyi tam anlayamadım.
73

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #18 : 03 Mayıs 2019, 12:28:01 »
takip

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #19 : 06 Mayıs 2019, 16:18:44 »
Ebay.com, ebay.de, ebay.co.uk v.s. firmalarından yaptığım alışverişlerimde yurtdışındaki hesabıma/kartıma bağlı PayPal kullanıyorum, ürünler her zaman takipli geliyor.
Ercan bey anlaşılan Ebaydan alışverişlerde yurtdışı ikamet adresi ve Türkiye gönderi alıcı adresi farklı olabiliyor ve sorun degil. Sormak istediğim yurtdışındaki kartla alışveriş yapıldığında sms ile onay koduna gerek var mı telefona nasıl gelir?  Yurtdışı banka hesabı açarken ikametgah teyidi için sabit elektrik su v.s. faturası isteniliyor mu?
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2019, 16:24:01 Gönderen: TA1EH »