Gönderen Konu: aselsan 4822 frekans kararlılığı  (Okunma sayısı 157 defa)

Çevrimdışı TA2E

aselsan 4822 frekans kararlılığı
« : 13 Şubat 2019, 18:25:44 »
Merhaba,
Aselsan 4822 cihazım için TA7W Barış  bey ve arkadaşlarının hazırladığı arduino lu kart setini anca monte ettim.
Test sırasında fark ettiğim ilk sıkıntı şöyle; örneğin röle frekansı veya simplexlerin herhangi birinde tx yapınca etrafa yaklaşık 125-150 khz lik enterferans oluşuyor..örneğin ;  145.500 den tx yapınca 145.650 ye kadar  dalıyor. aşağıya doğru da neredeyse aynı.
bu sarkmayı cihaz üzerinden fiziksel olarak nasıl kararlı bir şekilde minimize edeceğim.
cevaplar için şimdiden teşekkürler,
73
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA1AST

Ynt: aselsan 4822 frekans kararlılığı
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2019, 10:12:09 »
 2 adet   (PLL katında) VCO trimer kond.var   onları  ayarlayarak düzeltebilirsiniz umarım.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2019, 10:16:32 Gönderen: TA1AST »

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: aselsan 4822 frekans kararlılığı
« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2019, 03:42:50 »
Başka bir cihazda aynı sorun var mı?
Yüklenmiş yazılım eski versiyonsa yenisini yükleyip denediniz mi?
Elimde bu cihaza ait bir şema var ancak pek bir şey okunmadığından tamamen tahmin yürütüyorum. Bana PLL tarama modunda kalmış gibi geliyor. PLL entegresinin hızlı kilitlenmesi için vco devresiyle arasındaki filtre geniş tutulur. Bu durumda çok hızlı istenen frekansa kayarak sabitlenir ancak kilitlendikten sonra eğer bu filtre daha limitli bir hale ayarlanmazsa sızan veya uygulanan sinyallerle geniş bi bandda sürekli gezinebilir. Çıkışta gürültü üretir. Çözümü derseniz yazılımsal olduğundan geliştirici ekibin düzeltmesini bekleyip yazılım güncellemesi yapmalısınız.