Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Anten Şemasını Okumak
TA1LC:
Rica ederim Mustafa bey. Bu ölçülerdeki anten aynı zamanda 70cm bandında da çalışıyor yani dual bant. DK7ZB sitesinde 2m-70cm SWR grafikleri var. Arzu ederseniz size ikisini 300 TL fiyata toplam devredebilirim uğraşmanıza ve koşuşturmanıza gerek kalmaz zaten maliyeti aynı kapıya çıkar. Pazarlık payı tabi vardır.
TA2MVX:
Yüksel Hocam Teşekkür ederim teklifiniz için.
Fakat amacım anten edinmekten çok deneyip yanılarak kendim bir şeyler üretmek.
73.
TA1LC:
Piyasada satılan swr metreler ''Min.Power SWR Test:: 4W'' diyor. Baufeng UV-3r 2W. Resimdeki SWR metrenin alt sınırı 150mW. Biryerde takılırsanız sorun yardımcı olurum. Kolay gelsin.
TA2MVX:
Yüksel hocam selamlar ,
Satın aldığım swr metre daha önce Oğuzhan Hocam (TA2NC) ile de forumda bir konuda konuştuğum müthiş bir alet olmasa da oldukça işe yarar bir cihaz.
Aşağıdaki videoda 4.32'den sonra uv3r ile test yaparken swr metrenin cihazın gücünü ölçebildiğini görüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=x1-U3Yk3BCw
Sanıyorum ki çok fazla sorun yaşatmayacaktır.
Başlangıçta anten dışında el yapımı bir değişkeni sisteme sokarak kompleksliği arttırmak istemedim.
İlerleyen zamanlarda mutlaka sizin yaptığınız swr metre ile ilgili de rahatsız edeceğim.
Teşekkür ederim , 73
TA3GLS:
--- Alıntı yapılan: TA1LC - 02 Aralık 2018, 13:08:57 ---SWR metre hazır daha iyi. Ben yaptım ve kalibrasyonu kolay degil. Yaparım derseniz şemasını ve projesini verebilirim.
--- Alıntı sonu ---
Merhabalar,
Öncelikle tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş.
Ben de uhf-vhf dual band bir yagi yapmak istiyorum.
Rica etsem bu antenin yapım dökümanı ve şemasını / projesini paylaşır mısınız?
Teşekkürler..
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git