Gönderen Konu: TRAC'ın İngilizcesi  (Okunma sayısı 177 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

TRAC'ın İngilizcesi
« : 18 Temmuz 2008, 09:12:22 »
Diğer konu altında yolladığınız mesaja istinaden yeni konu açtım.
Alıntı:
Biraz konu dışı ama; TRAC'ın ingilizcesi Turkish Radio Amateurs Club değilmi?

Osman KIRATLI TA2VO

Değerli TA2VO.
Friedrichshafen fotograflarında görülen T.R.A.C.-DL nın açılımı Türk Radyo Amatörleri Cemiyeti Almanya . İngilizce olarak Turkish Radio Amateurs Club in Germany denilebilir.
TRAC ise malum resmi olarak Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti. İngilizceye çevirecek olursak Wireless and Radio Amateurs Club olarak geçecektir. İngilizcesi daha iyi olanlardan önerilere açığım ama Telsizi Turkish olarak çevirmek bayağı zor.
73ler
TA1HZ

Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA2VO

Ynt: TRAC'ın İngilizcesi
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2008, 10:46:01 »
Tevfik Bey selamlar.

TRAC'ın "T"sinin ne olduğu hepimizce malum. Netekim paşa zamanında kaldırılan "Türkiye" adını 20 küsur senedir geri alamadık (İstanbul'dakilere onyüzbinmilyon taş). Ben sadece ikinci fotoğraftaki duvar panosunda ve masadaki panoda yazılı olan "Turkish Radio Amateur Club" yazılarında eksik olan "s" harfine dikkat çekmek istemiştim. Doğrusu "Turkish Radio Amateurs Club" olmalı. Bu tip hatalar çok yapılıyor.TRAC web sayfasında 04.04.2008 tarinde yayımlanan bir yazıda yer alan fotoğrafta da Uşaklı arkadaşlar "Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği" yazmışlar. Bu tür şeylere daha çok dikkat edilmeli. Herkese iyi çalışmalar. 73's.

Osman KIRATLI TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com