Gönderen Konu: teknim telsiz  (Okunma sayısı 223 defa)

Çevrimdışı TA2NC

teknim telsiz
« : 29 Ağustos 2018, 21:56:47 »
Merhaba,
Elimde nereden kaldigini bile hatirlayamadigim bir teknim at700S vhf mobil cihaz var.
Cihaz gordugum kadariyla calisiyor.
8 kanalli. ilk 3 kanalina r0 r1 ve r2 programlanmis.  geri kalan frekanslar simplex frekanslara alinmis.
Yaptigim olcumlere gore 18-20W civari bir cikisi var ama ustundeki cikis kati 40W a kadar destekler gorunuyor. Birqz ayarlari ile oynanabilir.
Cihazin maalesef bir mike'i yok ama hurdadaki mikelar ile kullanilabilir diye dusunuyorum.
Biraz google ile baktigimda bu telsiz icin birsey bulamasam da, 15-20 dolar civarina eski tip telsizlere takilabilen ctcss encoder'lar buldum.

Biraz cihazla ugrasayim diyorum. Bu ctcss modulunu takabilirim belki, ya da biraz ayarlariyla oynayabilirim.
Bir de kanallarini programlayabilsem tadindan yenmez muhtemelen de.. bir sema ya da bilgili biri var midir cihaz hakkinda sorayim dedim.

Yoksa körleme dalacagim :D

Çevrimdışı TA7W

Ynt: teknim telsiz
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2018, 23:58:43 »
sanirim benden almisolma ihtimalin yuksek.

90 li yillarda hurdada bolca teknim bulmustum ve onlarin EPROM lari ile ugrasip amatore cekmistim

guzel cihazdir, ama cok sagirdir...

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2018, 02:04:13 »
Iste aradigim lezzet :d

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2018, 19:58:45 »
1984 yılı kışında Turgutlu/Manisa Belediyesinde yapılan ihaleye Aselsan, Elsa, Teknim katılmış, Teknim en düşük fiyat verip Belediye telsiz sistemini kurmuş 80 civarı  el araç, sabit merkez telsizler almıştık. Emsallerinden oldukça daha küçük, ve çok verimli idiler.
Ancak o tarihte digital teknoloji henüz gelişmemişti. Ancak ilave edilebilir.
Pcb ler modül modüldür. Kristal kontrolludur. Yani dds  pll v.s. yoktur. İlave edilebilir.
Not: Aselsan henüz yokken 1974 Kıbrıs harekâtından sonra Türkiyede alt yapısı olan tek telsiz bakım tesisi Teknim olup, ambargo sebebi ile ithalat mümkün olmadığından Devlet Teknime adeta telsiz üretmesini EMRETMİŞ ve ilk telsizleri TSK, JANDARMA, HAVA,DENİZ KUVVETLERİ satın almış, sonra Pakistan Libya gibi ülkelerin ordularına telsiz ihraç etmiştir. Tesis Ankara Kavaklıdere de 3 katlı bir apartmandan ibaretti. Bir süre sonra kapandı.
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2018, 20:00:19 Gönderen: TA3IHD »

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2018, 20:53:56 »
80 yılında askerdim,atışlarda rapor için,Teknim KD542ETC 2 kanal kristalli el telsizleri kullanıyorduk,anten gerçek şerit metre idi üzeri boyanarak kamufle edilmiş...