Gönderen Konu: Bir kaç harita ve kutlama  (Okunma sayısı 143 defa)

Çevrimdışı TA8A

Bir kaç harita ve kutlama
« : 29 Ağustos 2018, 13:51:42 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Aşağıda size bir kaç harita sunuyorum.

Harita 1- Osmanlı İmparatorluğu'nun genişleme dönemi haritası. (Orijinaline https://www.harita.gov.tr/images/urunler/07db8d8b0ac1f36.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.)
Harita 2- Osmanlı İmparatorluğu'nun gerileme dönemi haritası. (Orijinaline https://www.harita.gov.tr/images/urunler/osmanli_devleti_gerileme_haritasi.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.)
Harita 3- Mondros mütarekesi sonucu elimizde kalan toprakların haritası. 30 Ekim 1918
Harita 4- Sevr Antlaşması sonucu elimizde kalan toprakların haritası. 10 Ağustos 1920

Kurtuluş savaşı devam eder, bir çok muharebeler yapılır ve 30 Ağustos 1922 de Başkomutanlık Meydan Muharebesi kazanılır, 9 Eylül'de düşmanlar denize dökülür.

Harita 5- Lozan Antlaşması sonucu çizilen harita. 24 Temmuz 1923 (Daha sonra Hatay da anavatana katılır.)

Bir iki soru ve cevabı:

12 ADALARI NE ZAMAN KAYBETİK?
12 adaları LOZAN ANTLAŞMASI ile kaybettik. Yanlış duymadınız. LOZAN ANTLAŞMASI!! Fakat Birinci Lozan Antlaşması ile!!!. Birinci Lozan antlaşması Lozan'ın bir semti olan Ouchy’de (Uşi diye okunur), 15 Ekim 1912’de imzalanmıştır. Bu antlaşma imzalandığı semt adı ile ilgili olarak “Uşi Antlaşması” diye geçse de 1930 lu yıllara kadar "Birinci Lozan Antlaşması" olarak anılmıştır. Bu antlaşma ile biz 12 adaları Yunanistan'a VERMEDİK! Evet bunu da yanlış duymuyorsunuz. 12 adalar Osmanlı devletinin 1912 yılında imzaladığı Birinci Lozan Antlaşması ile Yunanistan'a değil, İtalya'ya verilmiştir. Bazı art niyetliler bu iki Lozan Antlaşmasını özellikle karıştırır. Biz de okumadığımız, araştırmadığımız için inanırız. Ek bir bilgi. Daha önce Osmanlı Devleti'nin elinden çıkan Gökçeada, Bozcaada ve Tavşan adası Kurtuluş savaşından sonra imzalanan İKİNCİ Lozan Antlaşması ile tekrar bize geçmiştir. Ayrıca Edirne Karaağaç ve çevresi (Bosna köyü ile) bu antlaşma ile Yunanistan'dan savaş tazminatı olarak alınmıştır. 

KIBRIS NE ZAMAN KAYBEDİLDİ?
Kıbrıs 15 Temmuz 1878 de imzalanan antlaşma ile İngiltere'ye geçici olarak verildi. Fakat İngiltere 5 Teşrinisani 1914 tarihinde Kıbrıs'ı ilhak ettiğini açıkladı. Osmanlı devletinin zor durumda olması sebebiyle bir şey yapılamadı.

MUSUL KERKÜK NE ZAMAN KAYBEDİLDİ?
YUNANİSTAN'DAN SAVAŞ TAZMİNATI ALDIK MI? (Yukarıda yazıyor, ALDIK!)
............?
..............?

Aklına gelen daha bir sürü soruyu araştır ve oku doğruyu bulursun.

Sonuç olarak;

Çanakkale savaşlarında şehit olan, gazi olan bu vatanın evlatları kendi vatanlarını korumak için üzerlerine düşeni yapmış ve başarmıştır. O zaman bizi yönetenler beceriksiz olmasalardı bu iş burada bitecek, ne Mondros mütarekesi olacak ne de Sevr Antlaşması olacak, biz hür bir millet olarak yaşamaya devam edecektik ve şehitlerimiz mezarlarında rahat uyuyacaktı.

Her ne kadar üzerlerine konduramasak da maalesef o zamanın beceriksiz yöneticileri bizi Mondros Mütarekesi ile Sevr Antlaşmasına mecbur etmiş ve bu vatanı parçalamışlardır. Bu mütareke ve antlaşma şehitlerimizin MEZARLARI TEPELENEREK imzalanmıştır. Çanakkale'de dökülen kanlar yok sayılmıştır, gazilerimizden ve her türlü eziyeti çeken vatan evlatlarından UTANILMAMIŞTIR!

Yine yönetenlerin beceriksizlikleri sebebiyle Sarıkamış dağlarında on binlerce vatan evladı şehit verilmiştir.

Vatan evlatları ise yılmamış, bu işin Çanakkale'de bittiğini düşünenlere inat, 19 Mayıs 1919 da Kurtuluş Savaşını başlatmıştır.

Bu var olma mücadelesinde yine kendi vatanını korumak için şehit olmuştur, gazi olmuştur ve tekrar başarmıştır.

Bu defaki yöneticiler bu çabayı HARCAMAMIŞ, Mudanya Mütarekesini ve Lozan Antlaşmasını imzalayarak şehitlerimizin mezarlarında rahat uyumasını, gazilerimizin göğüslerini gererek hür olarak, kendine ait bir vatanda yaşamasını sağlamıştır. Yani cephede kazanılan, masada kaybedilmemiştir.

Tüm bunlara rağmen, Kurtuluş Savaşı'nda bu vatanı kurtarmak için canını, kanını verenleri hiç etmeye çalışanlar her fırsatta her şeyi saptırma yolunu kullanmaktadırlar. Olay çok basit! BÖL ve YÖNET! Sen okumaz isen, geçmişini öğrenmez ve söylenenlere inanırsan bu işleri daha da kolaylaştırırsın! Osmanlı, Cumhuriyet olarak da bölünürsün, daha başka şekillerde de bölünürsün. Lütfen duyduğunuz, okuduğunuz her şeye inanmayın. Hatta benim yukarıda yazdıklarıma da inanmayın, siz okuyun ve araştırın.

Size bir sorum olsun. Acaba bayrağımızdaki kırmızı kan hangi savaşlarda ölenlerin kanı?

Plevne'de savaşan, Viyana'yı kuşatan Osmanlı İmparatorluğu savaşlarında ölenlerin mi, yoksa Kurtuluş Savaşı'nda çarpışan Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma uğrunda ölenlerin mi? Bayraktaki bu kanın içerisinde, ölüm kayıtları İzmir Tire askerlik şubesinde çıkan benim büyük dedemin kanı ile birlikte, Burdur'lu Teğmen Arakil Tefekçiyan'ın, Mardin'li Şehmuz onbaşının, Yozgat'lı er Ador Estoral'ın, Trabzon'lu Er Dursun'un ya da önceki yıl Güneydoğu'da şehit olan Sevag Şahin'in kanı yok mu?

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu bayrakla, bu vatanla, bu milletle daha nice bayramlara!

73

Bilal Ekmekci, TA8A
 
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 17:07:21 Gönderen: TA8A »