Gönderen Konu: Icom At-130E tuner arızası  (Okunma sayısı 689 defa)

Çevrimdışı TA8AIR

Ynt: Icom At-130E tuner arızası
« Yanıtla #20 : 14 Ağustos 2018, 14:38:23 »
Tekrar merhaba,

Tuner arızası devam etmekte, hatta zaman zaman çalışan cihaz şu an hiç çalışmamaktadır. Sayın TA2FE Emin Bey, tuneri inceledim, çıkışa yakın bir iki adet soğuk lehim olduğunu düşündüğüm yerleri yeniledim. Şu an tuner çalışmıyor. Röleler çekiyor ledler değişiyor fakat başlangıç pozisyonuna gelip kalıyor hâlâ. 41.5 metre olan anten elementini bir metre bir metre kısaltarak 35 metreye düşene kadar deneme yaptım, topraklama hattını kontrol ettim lakin sonuç değişmedi. Cihazı şu durumda kullanamıyorum. Durum oldukça canımı sıkıyor çünkü ilk defa Hf bir istasyon kurdum ve doğru düzgün havaya çıkamadım. Vazgeçmiyorum fakat piyasa da malum, para harcayacak alan kalmadı. Yoksa şeytan diyor Telsan'ı ara ve yeni sıfır bir cihaz sipariş et, lakin olmuyor.  Farklı önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla...

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #21 : 15 Ağustos 2018, 08:30:33 »
Yunus Emre bey,

Bayramdan sonra getir bir bakalım istersen. Gazimuhtarda FLO ayakkabı üzeri. Efes iş merkezi K7 D25 İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8AIR

« Yanıtla #22 : 15 Ağustos 2018, 18:39:53 »
Bilal Bey çok çok teşekkür ederim, sizinle tanışmayı da çok isterim. Ben bir yandan çözümleri araştıracağım, bayram sonrası Gaziantep'e gelebilirsem muhakkak yanınıza uğramak isterim.

Saygılarımla...