Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
yeni amatöre yardım
TA2VO:
BARIŞ BEY KARDEŞİM !
ÖNCE SANA BİR TON SOPA ATIP SONRADA KAPININ ARKASINDA TEK AYAK ÜSTÜNDE 355836 SAAT BEKLETMEK LAZIM! İNSANLARA DOĞRU YOLUMU YOKSA YANLIŞ YOLUMU GÖSTERMEK GEREKİR ANLAYAMADIM. YAZDIKLARIN İÇİN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLİYORUM.
OSMAN KIRATLI TA2VO
TA3FB:
Osman bey
Gerçekten kusura bakmayın, tekrar okuyunca doğru yolu anlatırken yanlış cümleler kullandığımı farkettim.
Kesinlikle "B" sınıfı amatör ehliyete sahip bir amatör 40 M de ve 20 M veya 80 160 M de görüşme yapması yönetmelik gereği yasaktır. Ancak bu yönetmeliği dinlemeyen amatörlerin olduğunu, kullanan amatörlerin ya pişkinlikle ya da bilmeden bu bandları kullandığını, ve bu kişilere kimsenin engel olmadığını/olamadığını kendimce anlatmak istedim. Bu tarzdaki amatörleri şikayet mi etmeli, oturup konuşmalı mı, yoksa kanun ve yönetmeliği tekrar okumalarını mı sağlamalı?? Yapılan kanunsuzluk dolayısıyla insanları uyardığınız zaman alacağınız cevaplar belli. 1. Sana ne!!! 2. Sana mı soracağız!!! 3. aaa bilmiyordum!!! (fakat 3 gün sonra tekrar duyarsınız) Amatör telsiz ehliyeti sınavında kanun ve yönetmelik kısmı var. Hatta bu konuda soru bile çıkıyor. Ehliyet alan insanların bunu bilmesi gerekiyor.
Yazımın ilk kısmını konuştuğumuza göre, kendimce yapılanlar doğru demedim, sadece ifadelerim biraz esnek olmuş. Kinayeli yazmaya çalışmıştım. Sanal ortam azizliğine bağlayalım.
İşin doğrusu şudur.
B sınıfı bir amatör, icom 706 da alabilir, yaesu ft 857 de alabilir. Bu cihazlardaki 2 M ve 70 cm bandlarını kullanabilir. HF frekansları da dinleyebilir. En azından ehliyetinin sınıfını yükseltmek için gerekecek mors çağrılarını takip edebilir, dinlemesini geliştirebilir. 144.300 SSB de çalışabilir.
Umarım kendimi bu sefer doğru ifade edebilmişimdir.....
Amatör Telsizcilik yönetmeliği madde 8 ne diyor.... Bilmeyenler okusun öğrensin bari. Hatta linkini ekliyorum
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21792.html
Madde 8- Amatör telsizcilik belgeleri A ve B sınıfı olmak üzere ikiye ayrılır ve her iki sınıf belgenin geçerlilik süresi 3 yıldır.
a) A Sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi alabilmek için, yazılı sınav konularının herbirinden 100 tam puan üzerinden en az 75'er puan alınması ve ayrıca uygulamalı mors sınavında dakikada 5 alfanumerik karakterden oluşan 5 gurubun en çok yüzde beş hata ile alınması ve gönderilmesi gerekir. A sınıfı belgeye sahip amatör telsizciler, amatörlerin kullanımına açık olan bütün frekans bandlarını kullanabilir ve istasyon kurabilirler .
b) B Sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi alabilmek için, yazılı sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alınması gerekmektedir. B sınıfı belgeye sahip amatör telsizciler, bu sınıfın kullanımına açık olan 144 MHZ ve daha yüksek bütün frekans bandlarını kullanabilir ve istasyon kurabilirler .
TA2VO:
Şimdi anlaştık.
TA7OM:
Aramıza hoşgeldiniz! Çağrı işaretiniz hayırlı olsun.
Arkadaşlar TB4BH in gözünü hemen korkutmayınız. Konuşan var ise sanırım yönetmeliğin bu madddesine istinaden konuşuyor,
Madde 25- Bir amatör telsiz istasyonun çalıştırılmasında aşağıdaki usüller uygulanır.
d) Özendirme ve eğitim amacı ile B sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahibi olan telsizciler, kendi imalatları olan ve 5 W'ın altında çıkış gücündeki bir cihaz ile HF bandında 7.000-7.100 MHz ve 28.000-29.700 MHz frekans bandında haberleşme yapabilirler.
73s
TA7OM
Hüdaverdi GÜNEŞ
TA1HZ:
Hüdaverdi Hocam,
bildiğim kadarı ile TA1AL Mustafa İlter Hocamın başını çektiği bir grup amatör Istanbul'da QRP el yapımı cihazlar yapmışlardı. Başka örneği varsa affola! Geçenlerde bitliğin cihaz devir !!! kısmına bitlik imkanı olmayan bir arkadaş için ilan vermiştim. Cihazların bir kısmı ruhsatlı olarak devredilecek, bir kısmı ise hurdalıktan ve yedek parçadan toplama olarak verileceklerdi. Hurdalıktan çıkma !!! cihazların yanında bende 1kg taze fındık hediye ediyordum. Reklam malum: Yerseniz!!!
Kendi el emekleri ile havaya çıkan arkadaşlara tek sözüm var- elinize sağlık, benim yapamadığımı yaptığınız için helal olsun. Ama büyük çoğunluk ne yazık ki benim gibi blackbox amatörü...
Bol DX bol QSO dileklerimle.
TA1HZ
Not: TB4BH'ün gözünü bunların korkutacağını zannetmiyorum. Daha derin konulara vakıf olnca ne olur garanti veremem tabiii...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git