Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
yeni amatöre yardım
TB4BH:
merhaba ben yeni amatörüm elimde ilk olarak (RUHSATLI)kırisun pt 4200 vardı memnun olmadığım için (RUHSATLI)yaesu vx-3r aldım çok memnunum ama evim müsait olduğu için bir sistem kurmak istiyorum 1000 ytl yi pek geçmeyecek bir sistem önerebilirmisiniz cihaz yani çogunlukla IC-706 deniyor takasla filan almak istiyorum birşeyler başka rölelere de ulaşmak için yada önereceğiniz varmı ayrıca anten onuda ayrı olarak daha sonra alabilirim duan anten arıyorum önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim iyi günler
TA1HZ:
Hakan Bey,
öncelikle amatör camiaya hoşgeldiniz, çağrı işaretiniz hayırlı olsun. Amatörlükte antenlerin cihazlardan daha önemli olduğuna inananlardanım. Dolayısyla hangi cihazı alırsanız alın önceliği antene verin. 3w çıkışı olan bir el cihazı ile 50w çıkışı olan bir sabit/mobil cihaz kıyaslanamaz gibi görünsede çatıda uygun yere monte edilmiş, düşük kayıplı kablosu ve iyi konnektörleri olan bir el cihazı bazen kötü monte edilmiş, kayıplı kablolu bir sabit cihazdan daha verimli olabilir. Bugün 200-250 YTL'ye kazançlı bir dual sabit anten almak mümkün. RG-213 kablonun metresi 2.5-3 YTL civarında. Istanbul'da konnektörler1.5-5 YTL arasında. Dolayısıyla 300-350 YTLye sağlam bir çatı antenine sahip olabilirsiniz. Elinizdeki VX3 ile önce bu tarz bir anteni sınayın derim. Zaten B sınıfı olarak resmen HF cihaz bulundurma şansınız olmayacak, 706 vb. cihazlara yatırım yapmanız çok makul olmayabilir. Dual band araç cihazları ruhsatlı olarak 1000 YTL civarına satılmakta.
Ben halen Yaesu FT857 kullanmaktayım ve oldukça memnunum. HF-VHF-UHF bir arada olması büyük avantaj. Ama halen antenlerimi elden geçirmekle meşgulüm. Zira ben 857 ile Tekirdağ rölesine ulaşamazken konumu ve çatı anteni benden daha iyi olan bazı arkadaşlarım çok daha eski model cihazlar ile daha uzak rölelere ulaşabiliyorlar.
Malzeme temini konusunda sıkıntınız olursa haberleşelim. Istanbul'dan destek olmaya çalışırız.
73ler
TA1HZ
ta1hz@yahoo.com.tr
TA3GO:
Merhaba,
Camiamıza hoş geldiniz,
belki inceleme fırsatı bulamamış olabilirsiniz diye
kullandığım cihazlara ait görüşlerimi yazdığım
forum linkini ekliyorum.
http://www.telsizciler.org/bitlik/index.php/topic,3662.0.html
İyi günler.
TA2VO:
Merhabalar.
Öncelikle hoş geldiniz.Benim tavsiyem herhangi bir cihaz almadan önce yönetmelikleri inceleyerek lisans sınıfınıza uygun cihazları bulmanız. Ic 706 yada Ft857 ve benzeri cihazların sizin lisans sınıfınıza uygun olmadığını düşünüyorum. İyi çalışmalar. 73's.
Osman KIRATLI TA2VO
TA3FB:
Tevfik ağbey ve Osman bey
Siz sanırım HF frekansları pek takip etmiyorsunuz. Yönetmeliğe aykırı olarak bir sürü "B" sınıfı amatör kullanma yetkisi olmadığı frekanslarda görüşme yapıyor. Geçen pazar günü bir "B" sinifi lisans sahibi arkadaş ile 40 M de görüştüm. İcom 706 kullanıyormuş. "Siz bu frekansta her zaman görüşme yapıyormusunuz?" şeklinde bir soru yönelttim. Kendisi gayet içtenlikle evet dedi. Sonra teşekkür edip görüşmeye son verdim. İçimden "keşke bende C sinifi amatörken böyle ihlaller yapsaydım" diye hayıflandım. :))
TB4BH, (mesajın altına isminizi yazsaydınız, isminizle hitap edebilirdim) Tevfik beyin verdiği bilgiler çok doğrudur. Düşük güç ile mümkün olduğunca uzak mesafe görüşmesi yapmanız daha keyifli olur. O zaman amatör telsizciliğin zevkli bir uğraş olduğuna inanırsınız. Siz bakmayın başkalarına, yok 50 W yok 100 W.
TA1ED Metin Korkmaz dan öğrendiğim bir amatör telsizci vecizesini paylaşmak istiyorum. Amatör telsizci için iki şey önemlidir. 1. Anten, 2. Anlayışlı ve sabırlı bir eş.......
Sevgilerimle
Barış
TA3FB
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git