Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
Ben bu vakfı yeni öğrendim.
TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,
Önceki ay Gaziantep Ticaret Odasının düzenlediği bir törende bulundum. Gaziantep Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, oda çalışmaları sırasında kendileri adına tahakkuk ettirilen tüm huzur haklarını Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı'na bağışladılar. Bu vakfın ismini ilk defa duymuştum. Bu konuyu biraz araştırdığımda aşağıdaki bilgilere ulaştım.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 4 tane vakfı vardır.
Birincisi daha önceki vakıflar birleştirilerek 1987 yılında kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'dır. Amacı milli harp sanayini geliştirmek ve güçlendirmektir. Aselsan başta olmak üzere bir çok savunma sanayi şirketinin kurucusu ve sahibidir.
İkincisi 1957 tarihinde kurulmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı'dır. Amacı Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin çocuklarının ve kardeşlerinin eğitimlerini desteklemektir.
Üçüncüsü 1982 tarihinde kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'dır. Amacı şehit ve gazi olan Mehmetçiklere ve yakınlarına destek olmaktır. Bu vakıf, rütbeli olan subay, astsubay ve sözleşmeli er ve erbaşı kapsamamaktadır.
Dördüncüsü ise 1999 yılında kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı'dır. Amacı "Subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlerden şehitlerimiz başta olmak üzere vefat edenlerin evli ise eş ve çocuklarına bekâr ise anne ve babalarına malul olanların ise kendilerine sosyal ve ekonomik destek sağlamaktır."
Gördüğünüz gibi her vakfın amacı farklıdır. Bu amaç farklılığı çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçlarda da farklılığa yol açmaktadır.
Maalesef hâlâ şehitlerimiz ve gazilerimiz gelmeye devam etmektedir. Silahlı kuvvetlerimizin profesyonel hale getirilmesi sebebiyle ön saflarda görev alan muvazzaf asker sayısı artmıştır. Bu sebeple şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük bir kısmı subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş olmaktadır. Fakat vakıflarımızın amaç farklılıkları bilinmediğinden yardımlarımız farklı vakıflarda toplanmaktadır.
TSK Dayanışma Vakfı haricindeki vakıflarımızın kendi kaynaklarını şehit ve gazi olan subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş için harcaması mümkün olamamaktadır. Bu vakfımız ise şu anda yalnız subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş muvazzaf askerlerin verdiği az miktardaki aidatla ayakta durmaya çalışmaktadır. Bu mübarek ayda bu konuyu açıklığa kavuşturmak istedim.
Bu vakfımızın internet adresi www.tskdv.org.tr dir. Bu internet adresinde daha detaylı bilgiler bulunmaktadır. Fakat ben yine de banka hesap bilgilerini aşağıda veriyorum. Ayrıca bu bilgileri az aşağıda PDF dokümanı olarak da bulabilirsiniz. (TSKdayanisma.pdf) PDF dokümanından banka IBAN numarasını kolayca kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.
Durumu bilgilerinize sunarım. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA2OD:
Bilgilendirme için, çok teşekkürler Bilal bey;
TA4RC:
Bilgilerimi tazelediğiniz için teşekkür ederim Bilal bey.
TA3EC:
Bilal amca Allah senden razı olsun.
Vakıflar başlığı altında yeni bir bölüm açsanızda konu ötelenmese diyorum. Belki yaparsınız!
TA8A:
Nedim Bey,
Öneriniz üzerine konuyu sabitledim. Böylece sürekli yukarıda olacak. İyi çalışmalar dilerim. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git