Gönderen Konu: Ben bu vakfı yeni öğrendim.  (Okunma sayısı 777 defa)

Çevrimdışı TA8A

Ben bu vakfı yeni öğrendim.
« : 30 Mayıs 2018, 09:27:14 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Önceki ay Gaziantep Ticaret Odasının düzenlediği bir törende bulundum. Gaziantep Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, oda çalışmaları sırasında kendileri adına tahakkuk ettirilen tüm huzur haklarını Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı'na bağışladılar. Bu vakfın ismini ilk defa duymuştum. Bu konuyu biraz araştırdığımda aşağıdaki bilgilere ulaştım.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 4 tane vakfı vardır.

Birincisi daha önceki vakıflar birleştirilerek 1987 yılında kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'dır. Amacı milli harp sanayini geliştirmek ve güçlendirmektir. Aselsan başta olmak üzere bir çok savunma sanayi şirketinin kurucusu ve sahibidir.

İkincisi 1957 tarihinde kurulmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı'dır. Amacı Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin çocuklarının ve kardeşlerinin eğitimlerini desteklemektir.

Üçüncüsü 1982 tarihinde kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'dır. Amacı şehit ve gazi olan Mehmetçiklere ve yakınlarına destek olmaktır. Bu vakıf, rütbeli olan subay, astsubay ve sözleşmeli er ve erbaşı kapsamamaktadır.

Dördüncüsü ise 1999 yılında kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı'dır. Amacı "Subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlerden şehitlerimiz başta olmak üzere vefat edenlerin evli ise eş ve çocuklarına bekâr ise anne ve babalarına malul olanların ise kendilerine sosyal ve ekonomik destek sağlamaktır."

Gördüğünüz gibi her vakfın amacı farklıdır. Bu amaç farklılığı çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçlarda da farklılığa yol açmaktadır.

Maalesef hâlâ şehitlerimiz ve gazilerimiz gelmeye devam etmektedir. Silahlı kuvvetlerimizin profesyonel hale getirilmesi sebebiyle ön saflarda görev alan muvazzaf asker sayısı artmıştır. Bu sebeple şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük bir kısmı subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş olmaktadır. Fakat vakıflarımızın amaç farklılıkları bilinmediğinden yardımlarımız farklı vakıflarda toplanmaktadır.

TSK Dayanışma Vakfı haricindeki vakıflarımızın kendi kaynaklarını şehit ve gazi olan subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş için harcaması mümkün olamamaktadır. Bu vakfımız ise şu anda yalnız subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş muvazzaf askerlerin verdiği az miktardaki aidatla ayakta durmaya çalışmaktadır. Bu mübarek ayda bu konuyu açıklığa kavuşturmak istedim.

Bu vakfımızın internet adresi www.tskdv.org.tr dir. Bu internet adresinde daha detaylı bilgiler bulunmaktadır. Fakat ben yine de banka hesap bilgilerini aşağıda veriyorum. Ayrıca bu bilgileri az aşağıda PDF dokümanı olarak da bulabilirsiniz. (TSKdayanisma.pdf) PDF dokümanından banka IBAN numarasını kolayca kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Durumu bilgilerinize sunarım. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

« Son Düzenleme: 03 Şubat 2022, 07:47:48 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2OD

Ynt: Ben bu vakfı yeni öğrendim.
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2018, 17:48:15 »
Bilgilendirme için, çok teşekkürler Bilal bey;
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA4RC

« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2018, 22:36:06 »
Bilgilerimi tazelediğiniz için teşekkür ederim Bilal bey.

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2018, 23:01:32 »
  Bilal amca Allah senden razı olsun.
Vakıflar başlığı altında yeni bir bölüm açsanızda konu ötelenmese diyorum. Belki yaparsınız!

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2018, 06:53:15 »
Nedim Bey,
Öneriniz üzerine konuyu sabitledim. Böylece sürekli yukarıda olacak. İyi çalışmalar dilerim. 73
Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2018, 18:20:39 »
2018 yılında TSK Dayanışma Vakfı tarafından personele yapılan yardımlar.

"02 Ağustos 2018 itibariyle 132 Şehit, 82 vefat olmak üzere toplam 214 personelin ailesine 11.881.059,74 TL. vefat yardımı, 2 Personelin ailesine 159.277,10 TL. EMS (Emekli Maaş Sistemi) yardımı ve 79 malul personele 1.444.792,80 TL. Maluliyet Yardımı olmak üzere toplam 13.485.129,64 TL. ödeme yapılmıştır. Ayrıca işlemleri devam eden 11 Şehit, 42 vefat olmak üzere toplam 53 personelin ailesine evraklarının tamamlanmasını müteakip 3.090.568,25 TL. ödeme yapılacaktır. "

Bu vakfın kurban hizmeti yok, fakat diğer yardımlarınız için bir hatırlatmak istedim. Yaptığı hizmetlerin farkını ilk yazımdan okuyabilirsiniz.73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2025, 10:23:30 »
Maalesef hâlâ şehitlerimiz ve gazilerimiz gelmeye devam etmektedir. Silahlı kuvvetlerimizin profesyonel hale getirilmesi sebebiyle ön saflarda görev alan muvazzaf asker sayısı artmıştır. Mecburi askerlik hizmetini yapan Er ve Erbaşlar ise genelde geri hizmetlerde görev yapmaktadır. Bu sebeple şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük bir kısmı subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş olmaktadır. Fakat vakıflarımızın amaç farklılıkları bilinmediğinden yardımlarımız farklı vakıflarda toplanmaktadır.

TSKDV (Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı) profesyonel kadrolara destek olmaktadır. Bu vakıf aşağıdaki yardımları yapmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, astsubay, devlet memuru, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlere yıllık katkı payını yatırmaları halinde hizmette bulundukları süre içerisinde aşağıda yazılı yardımlar yapılmaktadır:

1. Vefat Yardımı :
    Subay, astsubay, devlet memuru, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaş olarak görevli iken yaşamını yitiren; evli personelin eş ve çocuklarına, evli ve çocuksuz personelin eşi, anne ve babasına, bekâr personelin anne ve babasına, anne ve babası olmayan bekar personelin kardeşlerine fiili hizmet yılı dikkate alınarak yapılan maddi yardımdır.

2. Maluliyet Yardımı:
    Subay, astsubay, devlet memuru, uzman jandarma,  uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaşlardan sağlık nedeni ile malulen emekliye ayrılan ve T.C. Sosyal Güvenlik Kurumunca 1, 2, 3 ve 4’üncü derece malul kararı verilen personele yapılan maddi yardımdır. 5 ve 6’ ncı derece malullere Vakfımızca yardım yapılmamaktadır.

3. Emekli Maaş Sistemi (EMS) Yardımı :
    EMS yardımı Sosyal Güvenlik Kurumunca maaş bağlanmamış durumda olan;

a. Vefat etmiş evli personelin eşini,

b. 1 veya 2 nci dereceden malulen  ayrılan personelin kendisini OYAK emekli maaş sistemine dâhil etmek amacıyla yapılan yardımdır.

c. Personelin OYAK üyesi olmaması durumunda veya EMS yardımı yapılacak vefat etmiş olan personelin eşi/ malul olan personelin kendisi sisteme girmek istemediği takdirde bu yardım kendilerine defaten ödenir.

TSK Dayanışma Vakfı haricindeki vakıflarımızın kendi kaynaklarını şehit ve gazi olan subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş için harcaması mümkün olamamaktadır. Bu vakfımız ise şu anda yalnız subay, astsubay ile sözleşmeli er ve erbaş muvazzaf askerlerin verdiği az miktardaki aidatla ayakta durmaya çalışmaktadır. Kurban bayramımız yaklaşırken bu konuyu açıklığa kavuşturup hatırlatmak istedim. Şu ana kadar yapılan yardımların listesi aşağıdadır.

Bu vakfımızın internet adresi www.tskdv.org.tr dir. Bu internet adresinde daha detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Sağlıcakla kalınız, 73

Bilal Ekmekci, TA8A