Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Arduino Mega 2560 + 3.2" TFT LCD + Si5351 ile kapsamlı bir VFO Projesi..

<< < (19/25) > >>

TB5X_SK:
Bu arada TRIGGER1 butonu PWR/SWR butonunda kullanılmış.

İlave olacak butonun da değeri bu duruma göre 1.5K ile TRIGGER2 butonu oluyor..

73

TA1JA:

--- Alıntı yapılan: TB5X - 08 Mayıs 2019, 11:15:03 ---Orjinal kartta o butonun hiç takılmadığı görülüyor.
Direnç değeri de belirtilmemiş.

Sanırım ilave özellikler için kodu  geliştirenler kullansın diye bırakılmış.

Murat bey. 0 değerli kısa devre BAND+ butonunda kullanılmış zaten..

--- Alıntı sonu ---

Doğrudur,
şemayı görmediğim için buton gruplarının ayrı olduğunu düşünerek yazmıştım.

Tek hattan butonları okumak için direnç üzerindeki gerilimi ölçerek çalışıyor kütüphane.
Dolayısıyla, kod içinde, takılacak direnç değerine göre düşecek voltaj değer aralığı, bir yerde tanımlanıyordur.
Farklı bir direnç değeri kullanmak veya buton eklemek mümkün. Bunu demek istemiştim.

73

TA1LC:
Mehmet bey Triger herhangi bir devreyi aç kapa için mi kullanılıyor?                                                                                                   

Normal kalem havya kullananlar için pratik bir öneri vermek istiyorum. Kartın yüzeyi oldukça kaygan smd milimetrik malzemeyi lehimlerken tutmak zor zıplayıp gidiyorlar. Ben reçine çözeltisi ile kartı ''vernikledim'' tamamen kuruduktan (2-3 gün) sonra 2-5 mm altında smd malzemeyi ve entegreleri lehimledim. Sonra çozücü ile kartı komple yıkadım ve elektrolitik kondansatör soket ve butonları monte ettim. Buton ve soketler çözücüden zarar görebilir çünkü.                   

TB5X_SK:
Yüksel bey,

Şemada butonların bir kısmı tanımlanmamış ve direnç değerleri farklılaştırılarak yazılıma ilave yapılması için bunlar tetik ucu olarak boş bırakılmış.

Geliştirmeye açık bir devre..

Kolay gelsin 73..

TA1LC:
Anlaşıldı. Boş yedek buton. Triger dedikleri ise 74HC595 kapı entegrenin çıkışı. ''1''ve ''0'' monostabil durumu.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git