Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Arduino Mega 2560 + 3.2" TFT LCD + Si5351 ile kapsamlı bir VFO Projesi..
TA1OZH:
bende mehmet hocanın söylediklerine ekleme yapayım bendeki havyanın ucuda yarım kesik gibi onla çok güzel lehim oluyor birde smd malzemelerin olmazsa olmazı pasta lehimlerin bir birirne yapışmasını engelliyor aşagıda bikaç resim iliştirdim....... ekranı 3,2 inç aldım yoksa alttaki butonlara dokunuyor 3,5 inc ekran......
TA1CH:
huseyin bey telefon numaranızı kaybettim bana ulaşırmısınız lütfen 05452985954
TA1LC:
--- Alıntı yapılan: TA4SO - 19 Mart 2019, 13:19:54 ---Hocam ilginize teşekkür ederim. Ben de önce bir büyüteç ve havyayla denyeyim olmadı krem lehim araştırmasına girerim o zaman ...
--- Alıntı sonu ---
Şadan bey krem lehim kullamayın o kaba işler içindir. Piyasada farklı ticari isimlerle satılan özel sıvı bulunur smd montajı için. Esasen reçine- selülozik tiner karışımıdır. Müzik enstrumanı satan dükkandan keman reçinesi alın ve 100mll selülozik (sentetik degil dikkat ediniz) tinerde iyice çözünüz. Lekola pet şişesinde uzun zaman saklayabilirsiniz. Lehim yaparken kullanırsanız ayaklar birbirine lehimlenmez ve yapışmaz. Havya ve uç olayında çok pahalı ekipmana kaçmıyorun. Bobinajcılarda bulunan 5-6 mm kalın bakır teli 5-6 santimetre uzunlugunda kesip çekiçle istedigim şekilde ve ölçülerde uç yapıyorum. Çekiçleyince ömrü uzun oluyor.Törpü ile düzeltebilirsiniz. 98% bakır oldugu için lehimleme kusursuz. Katlanabilir çarpanı büyük mercek şart.
TA3ALS:
Bir yıldır benim gözlerim de SMD işlerinde zorluk çıkarıyor, zira yaş kırkbeşi geçti. SI5351 i tam yerine oturtup tüm pinleri bol lehimle lehimleyip coax kablo zırhı ile emdirip fazlalığı alıyorum. Sonra da hexan sprey ile temizliyorum. En sağlıklısı böyle oluyor.
TA4SO:
Mehmet Hocam, Hüseyin Bey, Yüksel Bey ve Ali Şahin Bey
Değerli önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim öncelikle. Bir kaç ay önce benim de gözler artık iyice az görmeye başlayınca fotoğraftaki LCD ekranlı mikroskobu almıştım sanırım burada epey işime yarayacak.
Yüksel Bey, elimde fotoğrafı görülen Fluxdan var ama alınalı bir kaç yıl oldu rengi gördüğüm kadarıyla koyulaşmış hala kullanılabilir mi bilemiyorum. Sizin bahsettiğiniz hazırlama yöntemi güzelmiş. Bu 100ml selülozik tiner içersinde o reçine bloğunun tamamını çözdürüyoruz, doğru anlamış mıyım ? Bir de bu malzemenin solunmasında v.s. sıkıntı olur mu ona göre kullanacak arkadaşlar tedbir alsın.
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git