Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Arduino Mega 2560 + 3.2" TFT LCD + Si5351 ile kapsamlı bir VFO Projesi..

<< < (10/25) > >>

TB5X_SK:
5-24v 400 pulse olandan almıştım hocam ben..

Enkoderin hızı devreyi bitirince service menü ayarlarından da yapılabiliyor.
Çok hızlı idi ilk önceleri ben o ayardan kendime göre ayarladım..

73

TA4SO:
Mehmet hocam veya konuyla ilgilenen arkadaşlar smd elemanları lehimlemek için krem/sıvı lehim sıcak hava tabancası v.s. nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz. Lehim konusunda yurtiçi vaya dışı tavsiye edebileceğiz marka var mıdır?

Orjinal projenin yapım videosunda Si5351 sanki farklı şekilde lehimleniyor. Bazı elemanların lehimlenmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar var mıdır ?

Saygılar 73...

TB5X_SK:
Şadan Bey.

O videoyu izledim evet orda sıvı lehim ve sıcak hava kullanıyor. Ben ince uçlu havya ve büyüteçle yapıyorum.

Şükrü Hocam Si5351 i lehimlemek için bir kolay yöntem önermişti Şöyle ki;

Çipin bacaklarını tamamen havya ile lehimliyoruz. Birbirine bağlantılı olmasını sorun etmiyorsunuz..  sonra lehim daha eriyik halde iken plaketi dikine masaya bir tık vuruyorsunuz fazla lehim sıçrayıp gidiyor oldukça temiz orjinal bir montaj oluyormuş.

Ben bu yöntemi denemedim. Çünkü kendi bastığım PCB nin her yeri bakır olduğu için etrafa lehim sıçrar diye yapmadım. Bu boyalı PCB de denenebilir.. 

73

TA4SO:
Hocam ilginize teşekkür ederim. Ben de önce bir büyüteç ve havyayla denyeyim olmadı krem lehim araştırmasına girerim o zaman. Şükrü hocanın yöntem de güzelmiş, 73...

TB5X_SK:
Şadan hocam;

Ben Si5351 i lehimlerken havyamın ucuna bir toplu iğne tutturdum.
Onun ince ucu ile yine büyüteç yardımıyla Si5351 i lehimledim.

Normal SMD parcalar için ince uçlu bir havya oluyor ama Si5351 in bacakları gerçekten çok minik.

Büyüteç ile bakarken toplu iğne gibi bir uç ile ancak yapılıyor.

73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git