Gönderen Konu: QRZ'de okudum. ''Ada Lace, Take me to your leader''  (Okunma sayısı 128 defa)

Çevrimdışı TA2BS

QRZ'de okudum. ''Ada Lace, Take me to your leader''
« : 11 Mayıs 2018, 22:10:35 »
QRZ'de okudum. Yazar Emily Calandrelli  Ada Lace isimli 8 yaşında bir kız çocuğunun maceralarını anlattığı seri kitaplarının dördüncüsünü olan ''Take me to your leader'' Beni liderine götür  isimli kitabını yayınlamış. Kitabın kapağında küçük kız Amatör radyo ile haberleşirken resmedilmiş.
Kitabı şöyle bir inceledimde; bu kitapta küçük kız Radyo amatörlüğü ile tanışıyor.
Ham radio başlıklı bölümde ilk satırlar ''Dünya üzerindeki yüzbinlerce insan birbirleriyle haberleşmede amatör radyoları kullanıyor'' diye başlıyor ve devam ediyor.
Sayfaların devamında bu konuyla baglantılı başka başlıklar ve yazılarda var.

Radyo amatörleri QRZ'de kitap hakkında güzel şeyler yazmışlar.
Kendi genç nesillerinin şimdiden Radyo amatörlüğüyle tanışması ve sevmesi için güzel bir kitap.

Peki bizim genç nesillerimizin içinde Radyo amatörlüğünün konusunun geçtiği bir hikaye veya macera kitabı varmı ?
Belki böyle bir kitap vardırda ben duymamış yada görmemişimdir. Keşke öyle olsa ama zayıf bir ihtimal.
Sadece çocuklar için hikaye veya macera kitabı yazan yazarlarımız degil; genel olarak acaba kaç yazarımız Radyo amatörlüğünü biliyor  veya hakkında bir şeyler duymuşdur  ?

73 
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2018, 22:12:15 Gönderen: TA2BS »

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: QRZ'de okudum. ''Ada Lace, Take me to your leader''
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2018, 23:05:05 »
Ben de kitapla bir iki hafta once tanistim.
XYL'im  TA2NAS kitabin yazari ile yazisti hatta. Kitabin kapagini qsl karti olarka kullanmak icin izin istedi.
Bu arada EMily nasa ile bazi projelerle de ugrasiyordu yanlis hatirlamiyor isem.
Elbette teknoloji uzerine biraz arastirma yapan her amerikali gibi Hamradio yu duymasi normal.
Bir de bizim tarafa bakalim.
Aselsan'in telsiz departmani ile bile konustugumuzda hamradio nedir i bastan anlatmamiz gerekiyor..Yazar kismini gectim..

;)

73