Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Pprc borudan dual bant anten yapımı.

(1/4) > >>

TA3OAS:
İyi günler arkadaşlar.
Manisa Salihli'den Acemi bir amatör olarak aranıza katıldım.
Forumda ilk mesajım tanışma bölümünü bulamadığım için yapmakta olduğum anteni sizlerle paylasirken kendimi de tanıtmak istedim.
Malzeme olarak pprc su borusu ve rg58 anten kablosu kullandım.
Boş vaktimin az olması ve sıkma sma konnektörume kablonun ince gelmesi sebebiyle henüz test etme imkanı bulamadım.
Şu an VHF kısmı hazır alüminyum folsa sarımı tamamlanınca uhf olarakta hazır olacak.
Test sonrası raporumu da buradan paylaşacağım.
Yapım aşamasına geçmeden önce internette
Hasan Ceylan, Hasan Tahsin ( TA3BS ) ve benzeri abilerimin yapmış olduğu çalışmalara baktım.
Resimleri yüklerken sanırım boyutan dolayı yükleyemedim.
Boyutlarını küçültünce paylaşacağım.

TA5AE:
     Öncelikle hoşgeldiniz diyor ve başarılı paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

Anten projeniz hakkında Şematik çizim ve ölçülerin yanısıra bitmiş anten görsellerini swr ve qso detaylarını bekliyoruz.
Teşekkürler.  73

TA3OAS:
Fotoğrafları küçülttüm.
Henüz tam bitmedi. VHF hazır. Uhf için folyo sarılacak. Sonrasında konnektör lehimlenecek.
Kullanıma hazir olduktan sonra çıkartma ile çağrı işaretimi üstüne yapiştiracağim.

TA3OAS:
Çalışma yaptığım şablonu bir süre önce  bu siteden indirdiğim. bu fotoğraf la yaptım. İsmini burada anmak ve kendisini onure etmek için tekrar arama yaptım ama henüz bulamadım.  Mevcut planın alt yarısını uyguladım. Tamamı mobil bir anten için uygun değildi.
İlerisi için üst ikinci yarısını yapacağım ve uygun bir vidalama yoluyla park halinde iken ikinci yarıyı takip kullanmayı düşünüyorum.

TA3OAS:
Bazı görsel detaylar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git