Gönderen Konu: yeni bir buluş (icat) hakkında sorular  (Okunma sayısı 282 defa)

Çevrimdışı TB2NDY

yeni bir buluş (icat) hakkında sorular
« : 01 Nisan 2018, 21:39:39 »
Selamlar,
Sorum Türkiye'de kişisel, %100 hayata geçirilebilir, uygulanabilir ve faydalı bir buluşunuz varsa,
Buna ait,
-Gerekli hesaplamalarınız
-Hazırladığınız çizimler
-Prototip
-Gerekli açıklayıcı anlatım ve metinleriniz ve fotoğraflar
-Bu çalışmanın aynısı ve/veya benzeri bir başka çalışma kendi ülkenizde ve dünyanın başka bir ülkesinde olmadığına dair bir tarama çalışması
-.....
gibi çalışmalarınız varsa

Bu buluşunuzu ülkenize, ülke ekonomisine ve kendinize parasal anlamda nasıl fayda sağlar hale getirebilirsiniz, bunu amatör arkadaşlarım içinden, araştıran, deneyen hatta hayata geçiren var mı?
Bu konuda ben Tubitak'a ait TEYDEB ve PRODİS web sayfalarını inceledim ama pek açıklayıcı mucit menfaatini korur bir şey bulamadım, acaba konuyla ilgili sektördeki ilgili büyük firma/markalarla kontağa mı? geçmek doğru olur.

Elgin SAYINALP
TB2NDY
73s
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2018, 21:42:11 Gönderen: TB2NDY »

Çevrimdışı TA2CAZ

Ynt: yeni bir buluş (icat) hakkında sorular
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2018, 09:44:22 »
Merhaba,

Bir KOSGEB çalışanı olarak ben de biraz bilgi vermek isterim.

Ülkemizde Ar-Ge ve yenilik projelerine; KOSGEB, TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TTGV, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından çeşitli destekler sağlanmaktadır.

KOSGEB tarafından sağlanabilecek desteklere ilişkin unsurlara http://www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KOSGEB tarafından KOBİ’lere ve girişimcilere geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler sağlanmakta olup, gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projeleriniz ar-ge veya inovasyon boyutu taşıyorsa aşağıdaki linkte yer alan Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programını öncelikle incelemeniz gerekmektedir.

http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=6

Eğer çalışmanız kapsamında, halihazırda bir prototip elde etmiş iseniz;

Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile prototiplerinizin seri üretimi ve ticarileştirilmesi için desteklerden yararlanabilirsiniz.

Ar-ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uygulama Esasları MADDE 13’e göre;
“(1) Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında yeni bir ürün/hizmetin; üretilmesi, kalitesinin artırılması, maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin uygulamaya alınması, ürün veya süreçlerinin pazara uygun biçimde ticarileştirilmesi amacıyla hazırlanan projelere destek sağlanır.

(2) Endüstriyel Uygulama Programına;
         Ar-Ge ve/veya inovasyon projesi kamu kaynakları ile desteklenerek başarıyla tamamlanmış projelerin,
         Doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan projelerin,
         Patent belgesi ile koruma altına alınmış ve prototip aşaması tamamlanmış buluş ve fikirlerin
sahipleri, kullanım hakkını sözleşme ile hak sahibinden devralmış işletmeler veya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından devri yapılmış patent sahibi işletmeler başvurabilir.

Endüstriyel Uygulama Programı ile KOSGEB kurullarınca uygun görülen KOBİ’lere; kira desteği, projede yer alan makine-teçhizat, donanım, sarf malzemesi, yazılım ve tasarım giderleri ile proje kapsamında yeni istihdam edilecek personel giderleri için 500.000 TL’si geri ödemeli olmak üzere 818.000 TL destek verilmektedir.

Bununla birlikte; Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri sonucunda ortaya çıkan veya patent belgesi ile koruma altına alınmış teknolojik ürün veya prototiplerinin tanıtım ve pazarlanmasına yönelik Teknopazar Destek Programı ile yurtiçinde 50.000 TL üst limit, yurtdışında 100.000 TL üst limit geri ödemesiz destekler sağlandığını da belirtmek isterim.

Selamlar.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2018, 09:45:23 Gönderen: TB2FEE »

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2018, 17:15:57 »
Elgin Bey,

www.turkpatent.gov.tr adresindeki Türk Patent Enstitüsü sayfasından patent başvurusu yaparak geliştirdiğiniz bir ürünü korumaya alabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2018, 19:07:55 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Elgin SAYINALP
TB2NDY
73s

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2018, 11:33:28 »
Elgin Bey,

Lütfen icad çıkarmayın başınıza:)

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2018, 08:39:19 »
Yıllar önce ABD ptt sine bu konuda yazmıştım. Onlar çeşitli firmalara yönlendirmişti. Sonra bana bir firmadan cevap geldi. 300gr lık zarfta ABD invention kanunu, parasal kazançlar v.s.
Çok yazdılar. Firma adı "Pioner İnvention Service" idi.
Rolls Royce a yazmıştım. Bir haftada cevap geldi.
Tübitak'a yazdım zarf geldi, içi boştu. Çok kızmıştım.
Buluş çalınmasın diye ne yapılır bilmiyorum. Notere tasdik ettirilecek sanırım.