Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

PARDUS v.4 DSB QRP ON AIR

<< < (2/4) > >>

TA3EN:
        Arkadaşlar merhaba,
        Projenin kendi şemasını çizip yayınlayamamıştım. Sadece tasarım şemasını yayınlayabilmiştim. Üç gündür PArdus v.4 DSB QRP'nin şemasının çizimine çalışıyorum. Nihayet bugun çalışmamı bitirdim. web adresimde yayınladım. Burada da yayınlama gereği duydum. Gecikme için kusuruma bakmayın. Web sayfamda çöünürlüğü en yüksek haliyle "FILE" yazan yerden indirebilirsiniz.
        Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.                 I love RF!                 73...       www.ta3en.com

TA3OAS:
ellerine emeğine sağlık. işalallah bizde pişer böyle bir qrp yapa bilecek duruma geliriz.

TA3IHD:
Eline sağlık kardeşim. Güzel bir çalışma olmuş. 73

TA8MUD:
elinize emeğinize sağlık.
ben yeni bir amatör olarak çalışmalarınızı takdirle takip ediyorum.
el yapımı qrp ye oldukça merakım var.
insanın kendi yapığı bir cihaz ile yüzlerce km uzakla qso yapması anlatılamaz bir heyecan ve mutluluk olsa gerek.
o duyguyu bende yaşamak istiyorum fakat nereden başlamalıyım bilemiyorum.
haftada bir kez hafta sonu havya alabiliyorum elime onunla da bozulan kumanda , ütü, fön mak. vs. konuyor önüme hadi amatör çalışma yap.

73

TA3EN:
          Merhabalar Murat Bey,
          Amatörce yaptığımız çalışmalarımızı beğendiğinize sevindim. Asıl işimiz öğretmenlikti ama bu işin de kenarından köşesinden bir şeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışıyoruz. Evet "Kendi yaptığınız bir cihazla yüzlerce veya binlerce km ötesiyle qso'lar yapmak harika bir duygu." Yani anlatılamaz bir haz. Sizin de böyle çalışmalar yapıp bu hazları yaşamanıza bir engel görmüyorum. Ne zaman ne iş vb buna engel değil. Elektronik bilgi ve becerinizin hangi seviyede olduğunu da bilmiyorum ama hepimiz sıfırdan başlamadık mı? Mutlaka küçük de olsa zaman aralıkları yakalanabilir. Her gün akşam pcb'ye 5-10 tane malzeme taksanız çok uzun olmayan zamanda bitirebilirsiniz. Sonra da kendi yapımınız bir cihaz ile qso'lar yaparsınız. Aynı duyguları siz de yaşarsınız.
          RF deneyiminizi bilmediğim için derim ki önce 40m direkt alıcıyla başlayın. Dinlemenin zevkine varın. Sonra qrp lere yönelin. TX yani gönderme katlarını yaparken sanal oluşundan dolayı biraz zorlanılıyor. Bu sanallığı osilaskop vb. test ve ölçüm cihazlarıyla somutlaştırıyoruz.
Sonra rahatlıkla çalıştırılabiliyor. Bu konuda beni arayabilirsiniz. Naçizane bir takım tavsiyelerim olabilir. GSM: 0.505.8274246
          Çalışmalarınızda başarılar dilerim.       TA3EN    www.ta3en.com     73...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git