Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

QRP KRİSTAL FİLTRESİNİN KOLAY YOLDAN AYARLANMASI

<< < (2/2)

TA3EN:
            Merhaba Arkadaşlar,
            Bir arkadaşımız Svep Signal Genarator tasarladı. Şu anda yapıyor. O projeyi uygun zamanda
ben de yapmak istiyorum.
            Kolay gelsin.                     73...

TA5AE:
Hüseyin Hocam;
Bu güzel bilgiler için teşekkürler. Açıkçası kristal frekansların birbirinden kadar fazla farklı olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Yeni projenizde de başarılar dilerim.
 73

TA3EN:
          Merhaba Arkadaşlar,
          Bu yöntemi dün 2007 yılında yapmış olduğum ilk qrp (Forty 40) de uyguladım. Bu defa sorun şuydu; dinleme normaldi ama tx modülasyonunda anlamsız bir problem vardı. Ses net değil,titrek, karıncalı veya pürüzlü diyeyim. Tarifi zor.
          Bu defa Forty olunca bir zorluğum var. İki takım kristal var. Ayrı ayrı olması işi zorlaştırıyor. Ben de şöyle bir yöntemle kristal takımını yerinden çıkarmadan ayarlayabildim. Önce rx kristallerine trimerleri takarak ayarlamayı yaptım. Karşılık gelen mercimek kondansatörleri yer-
lerine taktım. TX kristallerininin giriş ve çıkış componentlerini söktüm. Rx kristal giriş ve çıkış componentlerinin uçlarına bağladım. Yani TX kristallerini rx kristalleriymiş gibi kullandım. Trimerleri tx kristallerine uyguladım. Ayarımı yaptım. Çok dikkatli dinlemek (Kulaklık ile dinliyorum.)
gerekiyor. Ayarladım. karşılık gelen mercimek kondansatörleri de titizlikle ölçüp taktım. Kristal takımlarının bağlantılarını normale çevirdim. TX yaptığımda o problemli sesin düzeldiğini gördüm. TX audio eskisinden çok çok iyi oldu. Önceşeri düeltmel için ne kadar uğraşmıştım!
          Herkese kolay gelsin.      I love RF!           73...                 www.ta3en.com               

TA1CH:
Alcak frekans  çok rahat bir alan bobini sabit tut kondansatörün yerine trimer tak ayarla sonra trimeri ölc  ne gösteriyorsa yerine kondansatörü tak  birini sabit tut diğeri ile oyna  sonuc  işe yarar bu işi yüksek frekansta yapmaya calışınca  kondansatörü sök yerine trimer tak sonra varsa sacını yol yoksa  trimeri tekrar sök :) .  kabloya rf veriyorsunuz 3cm olunca yok oluyor 2.5 cm olunca geri geliyor  alcak frekans hf  velinimet valla  73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git