Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

arduino+ad9850+renkli ekran tft dds projesi

<< < (7/9) > >>

TA2GC:
Ekrem hocam eğer projenizi kapatmadıysanız TFT ekranın arka yüzünü görmek isterim,birde ekran 2.2 inch'mi 2.4 inch' mi merak ediyorum. daha evvel ST7735R 1.8 inch TFT ile bir kaç proje yaptım hemen çalıştılar,fakat JA2NKD 'nin projelerini değişik kütüphaneler kullanmama rağmen 2.4 inch ILI9341 TFT süt beyaz....    73...

TA2UH:
Engin abi ttl seviye çipi var değil mi arada?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

TA2GC:
4050 Cmos'lu devreyi yaptım, scop ile baktım 5 çıkıştada gelen sinyalin evrilmemiş hali 3 volt seviyede sinyalleri görüyorum,rusların çalıştırdığı gibi 2k2 seri dirençler ilede denedim ,displayi statik torbasından ben çıkardım,sadece yaptığım şey diğer projelere aykırı olarak displaya 5 volt veriyorum herkes 3 volt vermiş bana saçma geldi zaten ekranın bordunda 3 voltluk bir regulatör mevcut bunun 3 volt çıkışınıda 4050 ye verdim ,şansıma benim ekranı iki ay bekledim o da bozuk çıktı galiba...

bu displaya 5 volt verme mevzusunu KMR 1.8 ST7735R ile denedim sorunsuz çalıştı....

TA1LC:
  Engin bey ucuz derken Aliexpress bozuk çıkma v.s. gönderiyorlar galiba. 4/1 fiyatına iki akıllı telefon ana kart ve dokunmatik ekran çinden getirdim hepsi kusurlu çıktı.   Egitim amaclı dedim bir bardak soğuk su içtim üstüne.
 Önceden de çıkma çip gönderdiler. Dikkatli olmakta fayda var.

TA2GC:
hiç bir şeyi ellemeden,Adafruit_ILI9341 sürücüsünü indirdim,içinden çıkan örnek grafik test sketch'ni yükledim ekran gayet güzel çalıştı,JA2KND ise ugclib sürücüsünü kullanıyor,buda benim ekranı ILI9341 olmasına rağmen çalıştırmıyor,dosyayı Adafruit'e göre düzenledim,bir kaç hata verdi altından kalkamadım,kaldı bir başka bahara....

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git