Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***

FT8 hakkında soru ve cevaplar...

(1/5) > >>

TA4SO:
Merhabalar,

Amatör dünyamıza yeni giren ama ülkemizde kullanımı giderek yaygınlaşan FT8 dijital modu hakkında elimizden geldiğince giriş mahiyetinde bir döküman hazırlamaya çalıştık. Sağolsun TA5FA Mehmet Bey burada http://www.telsizciler.org/index.php/topic,38272.0/topicseen.html düzenleyip  paylaştı. Bu mod hakkındaki soru ve cevaplarımızı da bu başlık altında paylaşalım.

Saygılarımla 73...

TA3EP:
Şadan bey, böyle bir kaynağa gerçekten çok ihtiyaç vardı. Hemen printer çıktısını alıp kitapçık haline getireceğim. Bu mükemmel kaynağı bize sunduğunuz için size çok çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun, eksik olmayın. Ayrıca bu dokümanın hazırlanmasından bize sunulmasına kadar emeği geçen tüm amatör telsizci büyüklerime ve kardeşlerime de çok teşekkür ederim.

73 de Mete TA3EP
Balıkesir

TA4SO:
Mete Hocam,

Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Elimizden geldiğince, yapabildiğimiz kadarıyla, bir döküman hazırlamaya çalıştık, umarız yararlı olur. Eksikler hatalar da bulunabilir. Zaman içersinde kısmetse güncellemeye devam edeceğiz.

FT8 dijital mod olarak epey yaygınlaşıyor. Çoğu dxpedition veya nadir istasyon da bu modu kullanmaya başladı. Özellikle DX takip edenler için bulunmaz nimet. Kendimden örnek vereyim, FT8 sayesinde şu an 5 bantta (40, 30, 20, 17 ve 15m) 100 DXCC'yi tamamladım, WAS award için bir eyalet WAJA award için iki şehir bekliyorum (bunların hepsi forumda beraber yaptığımız delta loop veya vertikal olta antenle, 100W altında güçlerle). Her amatörün bir kere dinleyici olarak bile WSJT-X kurup demesini öneririm. İnanın o an aktif olan, QSO yapan istasyonları bile izlemek çok zevkli.

Saygılar, 73...

TA2NC:
Selamlar,
WSJT ci arkadaslara MSHV programını da denemelerini tavsiye ederim.
Christo LZ2HV arkadasimizin yazdigi bu program decoding tarafinda WSJT ekibinin kodunu c++ a donusturerek yaptigi bir calisma.

GUI ve loglama tarafına surekli ek ozellikler koyuyor. Decoding tarafinda hicbir eksigi olmadigi gibi gui ve loglama tarafinda bence artilari da oldukca fazla.

Program once 2m ve ustu icin cikmis olmasina ragmen son donemlerde Christo ozellikle HF tarafina yogunlasti.
Karsilasilan buglar ya da ilave istekler  ile ilgili de cok kisa surede donusler saglayip guncellemeleri yapiyor.

http://lz2hv.org/mshv  adresinden edinebilirsiniz.
Şu anda desteklediği modlar MSK JTMS FSK ISCAT JT6M FT8 JT65 PI4

TA4SO:
Oğuzhan Bey,

Metin içinde de belirtmiştim sistem açık kaynak kodlu olduğu için elbette JTDX ve  sizin bahsettiğiniz MSHV gibi farklı program alternatifleri mevcut hatta ben uzun bir süre JTDXi de denedim. Ama ben yine de WSJT-X'i önereceğim. Bunun nedenlerinden biri  geliştiricinin orjinal programı olması nedeniyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer neden arkasında güçlü bir geliştirme ekibi var ve yeni modlar, özellikler çokınca ilk WSJT-X'te kullanabiliyorsunuz diğer programlar için eklenmesini bekliyorsunuz. Bir de bireysel temelde geliştirilen uygulamalar bir süre sonra güncellenmiyor veya programcısı ilgilenmiyor. JT-65 HF yazılımı gibi örnekleri verebilirim bu konuda. Yani sonunda dönüp dolaşıp hep WSJT-X'e dönüyoruz.

Saygılar, 73...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git