Gönderen Konu: Anderson Power Pole  (Okunma sayısı 168 defa)

Çevrimdışı TA2NC

Anderson Power Pole
« : 28 Şubat 2018, 10:39:31 »
Kendime güç dağıtım panosu yapayım diye araştırırken rastladığım, yüksek amper dayanımlı, kolay kullanım imkanı sunan ve özellikle Amerika'da amatörler arasında sıkça kullanılan bir konektör modeli bahsettiğim.
Tabii ki aliexpress'te mevcut :)
Bununla ilgili yapılan dağıtım kutularının çok çeşitleri var.  Bazı firmalar IP hatta wifi üzerinden kontrol edilen kutular yaparken bazıları amatörler ya da amatör dernekler kendi kullanımlaı için küçük kutular yapmış ve kullanıyorlar.

Anderson konektörleri 3 tip. 10A 25A ve 45A dayanımlı olmak üzere üretiliyor.

Resimlerini en sona ekleyeceğim.

Hoşuma giden birkaç tasarımı da burada paylaşacağım. Kendime bir tane yapmaya başladım. Tamamlanınca bu konu altına onu da ilave ederim.

EN hoşuma giden projelerden biri de şu oldu
https://www.m1dst.co.uk/2012/07/powerpole-distribution-project/

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Anderson Power Pole
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2018, 11:16:19 »
Ekte  eagle dosyalarini  paylastigim tasarim icin tavsiye edilen 2oz luk 2sided pcb.

Soyle bir çin sitelerine baktim 10 tanesini 30 kusur dolara yapiyorlar gibi gorunuyor.

İlgilenen arkadaslar olursa beraber yaptiralim yoksa ben tek bir kart icin biraz asit dunyasinda yolculuk yapacagim :)

Ya da turkiyede 2 oz'Luk bir kart nereden bulurum onu ogrenebilirsem de guzel olur

PS: Kart 45A dayanımlı tasarlanmış.
Her bir port uzerinde kapasitor ile filtreleme yapılmış ve LED ile aktif port /saglam sigorta kontrolü yapabiliyor.
Tek güç kaynağı ile birden fazla cihaz besleyen arkadslar icin guzel bir proje.

« Son Düzenleme: 02 Mart 2018, 11:18:02 Gönderen: TA2NC »