Gönderen Konu: KENWOOD THF 7 DİNLEMESİ  (Okunma sayısı 346 defa)

Çevrimdışı TA2OD

KENWOOD THF 7 DİNLEMESİ
« : 12 Temmuz 2008, 11:43:09 »
SEVGİLİ ARKADAŞLAR KENWOOD THF 7 NİN B BANDI  ÇOK ZAYIF DİNLEME YAPIYOR BU KISMIN DAHA İYİ YADA NORMAL AYARLARINA GELEBİLMESİ İÇİN SERVİS AYARLARINDAN MÜDEHALE EDİLEBİLDİĞİNİ DUYMUŞTUM YİNE BU CİHAZLARIN MODİLASYON SEVİYESİDE DÜŞÜK BURADAN MÜDAHALE EDİLEBİLİYORSA YARDIM EDEBİLECEK ARKADAŞLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
SAYGILAR
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2M

Ynt: KENWOOD THF 7 DİNLEMESİ
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2008, 13:16:06 »
Ahmet bey merhaba,

TH-F7'nin servis menüsüne nasıl gireceğiniz , menünün içeriği ve cihazın fabrikasyon değerlerini burada bulabilirsiniz.

Düşük modülasyon seviyesini'de yine servis menüsünden çözümleyebilirsiniz. Detaylı bilgi burada mevcut.

Servis menüsünde dikkat etmeniz gereken en önemli konu: " Servis menü seçeneklerinde iken ASLA OK TUŞUNA BASMAYIN"

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2008, 18:02:40 »
mustafa bey selam
ok tuşu dediğiniz joistik midir
birde bu verilen değerleri uygulamaya çalışırken sorunlar yaşıyorum tabiki bu da dil sorunu ve bazı değerleride istenen değerlere getiremiyorum  bu standart değerlerin verildiği listedeki kaçıncı uygulama ile dinleme kazancına müdehale edebiliyoruz
saygılar
ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA3GO

« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2008, 19:25:47 »
Ahmet Bey merhaba,
cihazın servis menüsü ile alakalı herhangi bir işlem
yapmadım. Ancak şu bilgiyi paylaşmak isterim;
A Sekmesinde VHF frekansları
B Sekmesinde UHF frekansları daha iyi dinleyebiliyorum.
Bu durum belki servis menüsünden ayarlanabiliyordur veya sizde gözlemişsinizdir.
Bilgilerinize.
İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2008, 21:42:42 »
Ahmet bey merhaba,

"OK"  tuşu olarak adlandırılan tuş , joystick'in butondaki orta tuştur.

Uyarı , ilk olarak jumperları kısadevre ederek servis menüsüne girdiğinizde servis menü seçeneğinde iken "OK" tuşuna basmamanız yönünde. Eğer yanılıpta basarsanız , cihazınızın sürekli olarak " Düşük batarya" uyarısı vereceğini söylüyorlar.

Servis menüsündeki hangi seçeneklerin dinleme ile ilgili olduğu hakkında bir bilgim yok.

Ancak bir yorum yapmak gerekirse BPF (Band Pass Filter) seçeneklerini kontrol edebilirsiniz diyebilirim.

Herhangi bir değişiklik yapmadan önce mevcut değerleri bir liste halinde yazmanızı öneririm.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2008, 22:13:19 »
     Can bey evet b kısmı uhf ye dah uyumlu fakat cihaz bu kısımda bariz bir şekilde sağır diğer thf 7 lerle kıyasladığımızda aradaki farkı görebiliyorsun

Mustafa bey evet bu standart değerleri yazıya döktüm
müsait olduğumda menüdeki mevcut değer ile karşılaştıracağım
     Bir zaman forumların birinde arkadaşlar bu sağırlık konusuna değinmişlerdi sorunuda servis menüsündeki ayarların değişmesi sonucu tabiiki nasıl değişmis ise diye yazmışlardı ve değerleri düzelterek sorunu çözdüklerini yazmışlardı
her şey içinteşekkürler

ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA7CB

« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2008, 00:14:33 »
Ahmet bey selam
. siz ATT yi yani  (atenatuar) aktif etmiş olmayasınız.  Fm  flaş yapıyorsa açıktır.
 Kapatmak için  F + moni ATT  lamp tuşunun altında)  bilginize.

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2008, 15:18:04 »
AYNI SAGIRLIK BANDE Kİ CIHAZDA DA VAR SEBEBİNİ ANLAMIŞ DEGİLİM HENÜZ ALALI 2 AY OLDU DİGER YAESU  CIHAZLARIN DSAKİ HASSASİYET YOK AYRICA FM FLASH YAPMASI NE OLDUGUN DA BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM
73
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA7CB

« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2008, 23:58:01 »
Selam ; arkadaşım  elinizdeki cihazın alış hassasiyetini  azaltan bir özelligi var. Bu yakında bulunan bir vericinin yan baskılarını azaltmak için gerekli bir özelliktir. Gerektiginde kullanılır.
      cihazın  modülasyon türünü belirten ve üst satırda bulunan  FM yazısı , bu özellik açık iken flaş yapar ,yani  yanar söner. bu durumda cihaz lokal durumdadır. diger bir deyimle sağırlaşmıştır. Kaldırmak için  F tuşuna ardından da cihazın sol tarafında  bulunan Moni / Att  tuşuna basarsanız  FM sabit kalır  alış hassasiyeti artar.
       buna rağmen yine de zayıf alış  varsa  başka bir anten  ile denemenizi öneririm. ben 5 yıldır 3 tane th f7e kullandım. ilk aldığımda ben de aynı endişeye kapılmıştım . Sonuçta hatalı olanın cihaz degil de kendim olduğunu keşfettim. ayrıca a- bandı B -bandına göre alış hassasiyeti yüksektir. zira B bandı çok geniş bantlı oldugundan  filtrelerin çokluğu nedeniyle daha sağır olması da normaldir . BİLGİNİZE. 
73 LER.