Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ARDUINO MEGA + AD9850 ile VFO
TA5IHA:
Herkese merhaba. Ta3en hüseyin karagöz hocam ile birlikte 3 ay önce başladığımız arduino mega ad9850 ile bir dds çalışması yapmaya karar verdik. Grafik lcd üzerine kurulu bu sistemde bir çok özellik barındırdık. Hüseyin hocam grafik lcd nin ekranını tasarladı. Text, frekans, band, mod , ısı, att gibi özelliklerin glcd üzerindeki yerlerini belirledi. Bu sırada dds imize çok güzel özellikler yükledik. Bunu yapma sebebimiz hocamla beraber yabancıların dds ini kullanıyor olmamızdır. Neden yabancılar yapıyorda biz onların yazılımını kullanıyoruz?. Kendi yazılımımız ile dds imize şu özellikleri menü içerisine kattık;
*Başta hem türk hem yabancı amatörler telsizciler için Türkçe ve İngilizce dil paketi
*Ekran parlaklığını dijital olarak ayarlama
*Buzzer ile başlangıç melodisi açma kapama değiştirme
*Yine buzzer ile encoder ve tuşlara basıldıkça ses çıkarma ve bu sesi değiştirebilme
*Çıkış transistörüne bağlı ds18b20 ısı ölçerimiz ile dijital belirlenen ısı derecesini aştığında fan çalıştırma
*Ayarlardan sıfırlama
*Voltaj gösterme ve dijital belirlenen voltaj değerinin altına indiği zaman tx yaptırmama veya uyarı sistemi.
Şuan için bu özelliklerimiz var. Bunun dışında bilgisayardan glcd üzerindeki ayarları değiştirme, frekans değiştirme gibi arduino daki bütün fonksiyonları bilgisayardan yapma, tarama, cw dekoder, kanal kaydetme gibi bazı özellikleri eklemeyi düşünüyorum.
Ta3en hocamda bir adet mevcut. Test aşaması hemen hemen bitti oldu. Güzel bişeyler ortaya çıkarmaya çalıştık. Kendisine de buradan teşekkürlerimi sunarım.
TA5IHA Hasan Altınkara -Konya/Ereğli
TA1AIG:
Hasan bey sizi ve Hüseyin bey'i kutluyorum.
Ellerinize sağlık. Sonuçta güzel bir ürün çıkacak ortaya.
Merakla bekliyorum.
Yalnız; sanal dünyada büyük harflerle yazmak "bağırmak" ,"kızmak"
anlamına gelir ve pek hoş karşılanmaz.
Sizin böyle bir niyetiniz olduğunu sanmıyorum bu yüzden
bilgilendireyim istedim.
Kolay gelsin.
İlhan Güven
TA1AIG, 73
TA5IHA:
Üstad teşekkür ederim. telefondan yazdım yolladım o bakımdan yazılar büyük oldu. kesinlikle bu şekilde algılamayın. 73.
TA1CH:
Biz ihtiyarlar amatördük nereye gidiyor tartışması yapa duralım gençler gurur verici calışmalar ile engüzel cevabı veriyor . Helal olsun tebrikler projenize maddi manevi ne ihtiyacınız olursa yardım icin çekinmeyin lütfen başarılar dilerim Hüseyin hocamda bizlere de emeği geçtiği icin teşekkürlerimi Sunarım 73
TA8A:
Hasan Bey,
Sizin ve Hüseyin hocamın ellerine sağlık. Bu arada sizin yazıları küçülttüm ve resimleri çevirdim. İyi çalışmalar dilerim. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git