Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

3 Band HF Transceiver Projesi (Devam Ediyor..)

<< < (14/14)

TB5X_SK:
Teoride her ne kadar iş çözülmüş gibi olsa da uygulamada kafalar karışıyor.. ( Benim mesela :)  )

Şimdi benim kullandığım kristal filtre resimdeki gibi 4.915.200 Mhz kristallerle oluşturulmuş filtre.

Yaptığım VFO devresinde sırayla şu değerleri girmemi istiyor.

Frequency Si5351 crystal.... : 27.000.000 (27 Mhz kristal kullanıldığı için)
Syn. config........................: VFO + - IF
USB IF..............................:  ?
LSB IF ..............................: ?
CW IF  ..............................: ?

USB BFO ..............................: ?
LSB BFO ..............................: ?
CW BFO ..............................: ?

Bu durumda nasıl bir hesap yapılmalıdır.. Ben deneye deneye en iyi değerleri bulmaya çalıştım ve frekansı yerine oturttum. Ancak mantıklı açıklayıcı bir hesap yapamadım.

Doğru değerler ne olmalıdır?

Buradaki taşıyıcı değeri nasıl hesaplanır? ve ona göre de USB LSB hesabı yapalım..

TA3ALS:
Mehmet Hocam,
Bu soruyu yanıtlamak için kullandığınız filtrenin köşe frekanslarını ölçmek lazım. Yoksa deneyerek bulmanız gerekir. 4.915.000 Hz kristal kullanmanız bu frekansın filtre orta frekansı olacağı anlamına gelmiyor, ki ben genelde bu frekansın altında olduğunu görüyorum.
Projeniz nispeten zor ayarlanabilir ancak çok  esnek ve değişik amaçlara hizmet edebilecek bir kalibrasyon yöntemi kullanmış.

TA1LC:
https://tr.aliexpress.com/item/New-NWT500-0-1MHz-550MHz-USB-Sweep-analyzer-attenuator-SWR-bridge-SMA-Cable/32797234723.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.446f2e0eBkvdmR

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git