Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
3 Band HF Transceiver Projesi (Devam Ediyor..)
TA7BB:
Merhaba.
Kolay gelsin usta. 73
TA3EN:
Mehmet Hocam merhabalar,
Önce yeni başladığın projende başarılar dilerim. Band geçişlerini VFO kontrollü olarak yaparsan büyük kolaylık olur. Çünkü b.r vfo birde komütatörle uğraşmak durumunda kalmazsın. Hatta VFO başka bandda filtre komütatörü başka yerde olması gibi yanlışlıklara düşülmemiş olur. Bu konuda vfo dan faydalanmak en akıllıca olur. Tabiki; vfo daki işlemcinin bandlara göre çıkış vermesi için yeterli pini de olması lazım. PİC mi kullanıyor sizin vfo kesin bilmiyorum. Ama Ali bu işi de halleder. Olmadı başka bir entegreyle de halleder.
Bir de Ara frekans kristalini ne kullanacaksın? Öyle uygun seçmelisin ki bandlar arasında dds in verdiği frekans arasında çok fark olmasın. Aynı zamanda yapacağın filtrenin aralığında üç banda ait sinyali de genlik farkına en az uğrayacak şekilde seçmelisin.
Senin vfo da smetre var. İkincisini görsellik olarak koydun herhalde. O da güzel yakışmış oraya.
Sen kasadan başladın yapmaya; ben de vfo'dan. Bir arkadaşla birlikte vfo'sunu tasarlıyoruz. Ben 6 Band düşünüyorum. Şu an BPF lerle uğraşıyorum. Acelem yok yavaş yavaş sinidire sindire. DDS filtresi beni şsıralar zorluyor. Bakalım bir çaresini buluruz inşallah.
Kuzum ne bitmez bir şeymiş bu siyah metal levha!
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman ayarayabilirsin.
Kolay gelsin. 73... I love RF! www.ta3en.com
TA1UIG:
Güzel ve zor çalışmalar başarılar dilerim 73
TB5X_SK:
Selamlar arkadaşlar.
Yorum ve fikir paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Düşüncem şöyle : Komutatör hem VFO yu hem de röleleri kotrol ederek band geçişini sağlayacak.
Hüseyin hocam PIC olarak 18F452 kullanıyoruz. Bunda epey pin var :)
Siyah plakadan da hala elimde var .. Çok işe yarıyor .. Hurdalar sağolsun..
Bu arada,
Ön paneldeki LCD de de bi değişiklik yaptık.
NEXION 2.8" dokunmatik renkli LCD kullanacağım. 4 MB kadar dahili hafızası var.
Bu ekran ile ilgili İnternette ve youtube da güzel anlatımlı uygulama örnekleri var.
Benim kullanacağım ekran şu:
https://www.direnc.net/2-8-inch-nextion-hmi-dokunmatik-tft-lcd-ekran-4mb?gclid=EAIaIQobChMIkNHPpbrG2QIVdBbTCh0l4grSEAAYAiAAEgKN5_D_BwE
Yazılım desteğini TA3TA Ali Bey yapacak.. Teşekkürlerimi sunuyorum buradan..
Şu örneklerdeki gibi yapmayı düşünüyoruz (görseller sadece ekran tasarımı için örnektir) :
Bu arada PA katını biraz dizmeye başladım:
Şimdilik 73...
TA1AIG:
Mehmet hocam bu bitmek bilmez enerjiniz takdire değer.
Çok güzel bir işe girişmişsiniz.
Daha şimdiden çok güzel gözüküyor.
Dilerim her şey yolunda gider.
Kolaylıklar diliyorum.
Sağlıcakla kalın
İlhan Güven
TA1AIG, 73
Mobil cihazdan gönderildi.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa