Ana Sayfa > Püf Noktaları ve Bilgiler***

Contest " Log Check Report "

<< < (4/4)

TA5FA:
Aşağıdaki bilgiler Sayın TA3D tarafından paylaşılmıştır

160m deki 100 kadar QSO nun band değiştirme ihlalinin nasıl gerçekleştiğini öğrendik Multi opr. işlemlerinde ülkemiz pek bi acemi olduğundan(katedeceğimiz çok yol var anlamında) kurallardaki şu husus ihlal edilmiş aslında genel anlamada detaya inmez ise 60dk zaman dilimindeki band değiştirebilme sayısı aşılmış.

2. Two Transmitters (MULTI-TWO): A maximum of two transmitted signals on two different bands may be used at any time. The log must indicate which station/signal made each QSO. Each station/signal may make a maximum of 8 band changes in any clock hour (00 through 59 minutes). Total output power must not exceed 1500 watts on any band at any time.

Kural diyorki ;
son 59 dakika içerisinde aynı istasyon 8 kez band değiştirebilir buraya kadar sorun yok ama 59dk içerisinde 9. band değişimi ve  sonrası QSO sayılmaz diyor(cezası yok), Durumda tamda böyle olmuş.

1.gün "Run-1"  istasyonu aşağıdaki hatayı yapmış (8 band değişimi sonrası )

TA5FA:
2.gün "Run-0"  istasyonu aşağıdaki hatayı yapmış (8 band değişimi sonrası QSO'lar sayılmamıştır 59dk içindekiler)

TA5FA:
Tüm bu hataları bertaraf için; (bize yorumluyorum zaten adamlar aşmış her türlüsünü yapıyorlar)

--Mükemmel bir istasyon setup (Run-1-2-3.... istasyonlarının senkronize olabileceği network ve kilitleme mekanizmaları, Anten ve Band pass filtreler, Linearlar, ..........),
--Son derece birbiri ile uyumlu operatörler,
--Mükemmel planlama ve liderlik organizasyonu, (her kafadan sesin çıkmayacağı her operatörün yapacağı işe odaklanması)
...........................diye uzar gider CTU 'da paylaşılan bir sunum tam da bunu yansıtıyor http://www.telsizciler.org/index.php/topic,34226.msg111714.html#msg111714

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git