Gönderen Konu: icom 7400 mikrofon sorunu  (Okunma sayısı 345 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: icom 7400 mikrofon sorunu
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2018, 12:34:52 »
Ebay'dan toplam 3 cihazım için 3 adet mikrofon kablosu aldım, 2 si sorunluydu. Üstelik de çin malı değildi, değişik amatörlerin kendi elde yapıp yolladıkları üründü. Birisi İsviçreli, ikisi ABD li amatörler tarafından yapılmıştı. Sanırım ne kadar özenle yapılırsa yapılsın bazı hatalar istenmeden oluşabiliyor, ya da kargoda hırpalanma oluyor vb. En sonunda kafam bozuldu, blendajlı 3-4 damarlı mikrofon kablolarından alıp uçları kendim lehimlemeye başladım. Oh dünya varmış dedim :)

Çok ayrıntılı işlere girmeyecekseniz piyasadaki 3-4 damarlı ve çevresi ekranlı mikrofon kabloları iş görür. Çok damarlı kablo gerekirse ekranlamalı bilgisayar ağ kablolarını (patch kablo) kullanabilirsiniz.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #21 : 03 Ocak 2018, 12:47:38 »
yanıtlarınız için teşekkürler,ercan bey 8 v çıkışlarını sormuş,biraz önce telsizi açıp voltajları ölçtüm.1 nolu pimde 8.1 volt 2 nolu pinde de 8.1 volt tespit edildi.şöyle yapmaya karar verdim.1 tane mic preamp almak bir tanede bm800 tarzı condanser mikrofon almak,tabi bunlara uygun kablo yapmak..icom un orj.masa mikrofonlarınıda düşündüm hem fiyat hemde jullanırken mikrofona doğru eğilmek gerekiyor.bu donımlarla koltuğa rahatça oturup eller serbest olarak qso yapabilmek.iyi günler 73.

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #22 : 04 Ocak 2018, 17:50:01 »
8V bias geriliminde sorun olmadığına göre, mikrofonun yeterli derecede hassas olmadığını düşünüyorum, mic gain'i sonuna kadar açtığınızda bile yeterli gücü sağlamıyorsa başka mikrofonlara yönelmenizi öneririm. Ben bütün hf cihazlarımda yurtdışından getirdiğim Heil headsetler kullanıyorum. Kenwood için dinamik, ICOM için condenser mikrofonlu olanları...
Ancak internetten getirttiğim ve hem Kenwood hem de ICOM'da kendi yaptığım adaptörler ile başarı ile çalışan çok çok ekonomik Yamaha CM500 headset'i de tavsiye ederim. IC-7600 ve TS-590SG cihazları mikrofon çıkışından 8V bias verdiği için bu headset'in electret mikrofonunu sürmek sorun değil, kullandığım iki cihazda da bulunan transmit equalizer ile kendi sesime ve ssb band genişliğine göre ayarlama yaptığımda güçlü bir ses alıyorum (tabii ki bir Heil değil 😉)   https://usa.yamaha.com/products/music_production/accessories/cm500/index.html#product-tabs