Gönderen Konu: prototip imalat ruhsati  (Okunma sayısı 378 defa)

Çevrimdışı TA2ND

prototip imalat ruhsati
« : 14 Eylül 2007, 16:25:30 »
Merhabalar
Belkide ben gorememiimdir ancak prototip imalatlar icin ruhsat alma prosedurunu, gerekli belgeleri callbook da goremedim. Bu konuda bilgisi olan varmi acaba.
Gerci seneler once bir tane prototip imalat icin bir ruhsat almistim. Cihazi teste verip test raporunu aldiktan sonra ruhsati cihartmistim. Ancak test raporunda nelerin olmasi gerekitigi konusnda tartismalar yasamistik. Ben yonetmelikte belirlenen frekans bandi ve cikis gucu gibi basit parametrelerden sormlu oldugumuzu soyleyerek raporu bu sekilde cikartmistim. Prototip imalat ruhsati alabilmek icin gerekli cihaz spectlerini anlatan bir dokuman varmi acaba
73
de ta2nd
Deniz

Çevrimdışı TA8A

Ynt: prototip imalat ruhsati
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2016, 12:47:10 »
Deniz Bey,

Amatörün kendi yaptığı ve kendi kullanacağı cihaz için prototip imalat ruhsatı gerekmemektedir. İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA5AE

Ynt: prototip imalat ruhsati
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2016, 13:14:36 »
Deniz bey;
Seneler önce, bir verici prototipi,  gerek parazit emisyon ve gerekse ısı değişimi karşısında osilasyon frekansı  kayma testine (hatırladığım en sıkı testler bunlardı) tabi tutulur ve bu onaylı test lab ları bu rapor için  oldukça iyi ücret alırdı.Eğer lab raporu geçer düzeyde ise, daha  sonra  prototip cihaz TGM ce  onaylanırdı.
Bu durum Şimdi kalktı.Yani  yok.
Çokta iyi oldu.Amatörlük bir ilimdir ve azda olsa gelişiyor.Amatörlüğün Önü açıldı.

Hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.