Gönderen Konu: DOĞAL BAND ANTEN NEDİR?  (Okunma sayısı 667 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: DOĞAL BAND ANTEN NEDİR?
« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2018, 00:13:24 »
Değerli Arkadaşlar

Doğal band yazısını kim ne maksatla yazmış bilmiyorum ama   eğer bir de doğal alıcı varsa aklıma şunlar geliyor.

İnternet ortamında yer veya yeraltı sinyallerinden bahsedilir. Frekanslar ise 30 KhZ den düşük 10 KhZ veya daha da altta olabilir. 10 sene önceleri bu tür sinyalleri almak isteyen kimselerden (bana alıcı şeması gönder diyen mailler alırdım.) Şemaları internetten görsel bölümünden arayınız  deyince mail ve sualler kesildi.
Bu tür yer sinyallerini çok eski yıllarda dinlediğim olmuştu. Görev yaptığım yerde iki veya 4 km ....uzaklığa tel gerilir pil kullanmadan sadece güçlü manyetik mikrofonlarla konuşma sağlanırdı.   Bu kadar uzun tel yeraltı sinyallerini de alırdı. Öyle hüzünlü nağmelerdi ki tarif edemem.
İnternet ortamında bir de  bu sinyallerin devamlı olmayıp aniden gürültüyle gelenlerinden bahsediliyor. Sakın kulağınızı hoperloya dayamayınız işitme kaybına uğrarsınız diye uyarılar var. 
Bu alıcılar ses frekansı içinde  olsa da  internette alıcı şemaları bulmak mümkün. Bu alıcıların anteni genelde 20 cm ferit çubuk üzerine sarılmış çok turlu sarım ve yüksek kapasiteli 10 adet varikap diyotlu tunerlerden oluşuyor

İnternetten VLF receiver   VLF antenna diye aramak gerekli

sağlıcakla     Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com