Gönderen Konu: pc'yi veya laptop 'u uzaktan uyandırma  (Okunma sayısı 235 defa)

Çevrimdışı TA2E

pc'yi veya laptop 'u uzaktan uyandırma
« : 13 Aralık 2017, 10:29:45 »
Merhaba,
Bilgisayarlara Uzaktan erişim bizim için gitgide artan ihtiyaç olmaya başladı,
Echolink ve kenwood ts 480 sat için (KNS) modemimde portlar açtım. Gayet iyi çalışıyor.
Team viewer ile bağlantı için uzak bilgisayarın sürekli açık kalması gerekiyor.Bunu istemediğimden Bende uzaktan uyandırma işini araştırdım.Statik ıp var..Yeni  port yönlendirme port tetikleme yaptım... yaptım olmuyor.
soru;1...uyandırma için port tetikleme mi yapacağım port yönlendirme mi?
        2..bu yönlendirme için bir satır udp mi yeter internetteki gibi iki satırlı iki udp mi yapacağım,
        3..diğer port yönlendirmelerim açıkken bu yönlendirmeler çalışır mı ?
        4.Team Viewer'in Uyandırma fonksiyonu var mı ,varsa deneyen var mı?
     bütün uygulamaların beraber çalışması şart.AMA;
okuduklarımla uyguladıklarımdan bir sonuç alamadım.
yardım için şimdiden teşekkür ederim.
Buradan,Telefon, watsap ve messenger ile destek bekliyorum.
73
HASAN TURGUT

Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA1JA

Ynt: pc'yi veya laptop 'u uzaktan uyandırma
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2017, 14:40:58 »
Merhaba,

TeamViewer'da var ama öncesinde, bios'da, ağ ayarlarınde ve modemde yapmanız gereken ayarlar var.
Tüm bu ayarları yaptıktan sonra, teamviewer veya başka bir uygulamadan tetiklemek çok farketmeyecek.

Link yardımcı olabilir.

http://gameobur.com/2016/05/04/uzak-bilgisayari-uyandirma-wake-on-lan-nedir-nasil-yapilir/

73

Çevrimdışı TA5TM

« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2017, 09:50:50 »
Yaklaşık 3 yıl Konya merkez de echolink istasyonu çalıştırdım,fakat cihazlar sürekli arızalandığı için bırakmak zorunda kaldım.Bu konuda şöyle bir uygulama yapıyordum,bir program sayesinde pc,telsiz ve modem gece belli bir saatte kapanıyordu sabah olunca yani benim istediğim bir saatte de çalışmaya başlıyordu,echolink e bağlı bilgisayarı cep telefonumdaki android uygulamalarla da kontrol etme imkanım oluyordu,eğer istediğiniz böyle bir şeyse arşivime bir bakayım,umarım programı hala muhafaza ediyorumdur.73

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2017, 17:32:02 »
Bios ta  Wake-on-lan aktif olmalı. Kaydedip restart edin. Eğer bu tür bir fonksiyonu olan anakart var ise ve  bu özellik biostan açılmışsa bilgisayar kapalıyken bile network kartı aktif haldedir. Sadece bu tür bir durumda istediğiniz mümkün.
Aksi halde;
Bilgisayarı bios saatine uygun olarak uyutan ve   sistemi uykudan uyandıran bir zamanlama yazılımı  kullanmanızı öneririm.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2017, 12:46:09 »
Wake-On LAN en dogru yontem.
Ama bunun yaninda, wifi kontrollu olanlar da var

https://www.aliexpress.com/item/High-quality-110V-220V-Wifi-Smart-Plug-Power-Socket-USB-Timer-Switch-Wall-Light-EU-US

Cep telefonunuzdan power-on u verirsiniz bilgisyariniza.

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2018, 18:32:36 »
SAYIN SİTE YÖNETİCİSİ,
PAYLAŞIMIMIN SİLİNMESİNİ RİCA EDERİM. BİR SONUCA ULAŞAMADIM.
73
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2018, 21:41:28 »
Ayni soruya cevap olarak 3 farkli calisirligi kesin yontem onerilmis. sizin isinize yaramadiysa bile bir baska arkadasin  isine yarayabilir.