Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

3 Lambalı (Vacuum Tube) Regen Radio Projesi (2p2 1b2)

<< < (3/3)

TA1OZH:
yüksel bey düzenek çok güzelmiş yanlız sayacı elinizle çevirdiğiniz çıkrığın altına koysaydınız her çevirişte o ona değerdi boşuna şaftlı mil kullanmışınız ....... bence.......birde bunun hesaplaması var trafo sarmak için o apayrı bir iş....

TA3ALS:
Trafo sarmak zor değil, hesabı da zor değil, gözünüzü korkutmayın. Ama besleme değil de ses çıkış trafosu sarmaya gelince, o iş biraz daha karışık. Frekans bandının genişliği nedeni ile de ince sac gerekir diye düşünüyorum.

TA1LC:
 Sayacı alırken dikkat etmek lazım iki tür sayaç var - çarpmalı ve çevirmeli. Çevirmelide sarım sırasında ileri geri sarım yapabiliyorsunuz hata düzeltirken sayıda hata oluşmuyor. Özel saç bulmak trafo bulmaktan kolay.

TB5X_SK:
Güzel bilgiler için teşekkürler..

Yüksel bey:

Trafoda kullanacağımız tel mm ve sarım sayıları ile ilgili bir hesaplama veya standart var mıdır?

P ve S kaç mm ve kaç sarım olmalı?
Birde sarımdan sonra boya veya reçine gibi bir sıvı sürülüyor bildiğim kadarıyla..

73

TA1LC:
Lambanın verilerine göre hesaplanır. Güç ve lambanın ön akımı. Ve yük. Eger el84 ecl82 veya ecl86 lı devreyi standart kabul edersek 40 miliamper ortalama bir akım için primerde 0.15 ile 0.20tel. Sekonder ikiz olarak sarılıyor biri primerin arasında digeri en üstte ve sonra paralel. Trafo ses kalitesini belirleyen devre elemanı. Benim gördüklerimde vernik yoktu. Netten bir resim:

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git