Gönderen Konu: araç elektroniği OBD2 soketi hakkında  (Okunma sayısı 260 defa)

Çevrimdışı TB2NDY

araç elektroniği OBD2 soketi hakkında
« : 12 Kasım 2017, 23:39:34 »
Selamlar,
Aracıma yurt dışından obd2 soketi üzerinden haberleşen bir yol bilgisayarı getirtmiştim; aracıma bunu taktığımda ilk açılış ekranı gelip kapandı, bir kaç kez denememe rağmen çalışmadı, arızalı olduğunu düşünerek kullanamadım,
Daha sonra bir başka araçda denediğimde kusursuz çalıştığını gördüm; konu ile ilgili internette biraz araştırınca farklı marka ve modellerin farklı haberleşme protokolleri kullandıklarını okudum,
Aramızda araç elektroniği ile ilgilenen amatör var mı? konu ile ilgili yardımcı olabilecek.
Elgin SAYINALP
TB2NDY

Çevrimdışı TA2GC

Ynt: araç elektroniği OBD2 soketi hakkında
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2017, 01:46:52 »
Elgin'im bu işre benim bildiğim TA2AL Can Karakurum ,benim telefon hacklendi numarası mevcut değil bulabilirsen seni aydınlatacaktır...

Çevrimdışı TA1VV

« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2017, 08:36:44 »
bu cihazdan bende aldım android storede yazımı var indirdim cihaz ile eşleştirme yaptım bende 2 adet hata buldu ateşleme ve oksijen sesnsörü arızası zaten ekranda arıza lambası arada bir yanıyordu bulunan hataları sil dedim sildi  ışıkta söndü ama arada yine bu hatayı verdi bende her seferinde sil dedim şimdi artık hata vermiyor program kullanmadığım bir telefonda yüklü yanımda değil bakıp size hangi program olduğunu yazarım 73
TA1VV
BARIŞ
KIRKLARELİ
0 505 434 80 58

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2017, 08:57:29 »
Engin abicim,
Çok sağol yardımın için, ilk fırsatta yanına geleceğim ziyarete.
Selamlar.

Barış bey,
Benim sıkıntı yaşadığım konu sizin bahsettiğiniz konudan farklı,b ilginiz için teşekkür ederim.
Selamlar.

Elgin SAYINALP
TB2NDY

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2017, 09:23:53 »
Elgin Bey,

OBD portunda genelde CAN protokolü kullanılmakla birlikte (-ki, bunun da kendi içinde çeşitleri var), K-Line veya 1-2 eski protokol daha kullanılabiliyor.
Piyasada satılan OBD adaptörleri genel olarak bu protokolleri tanıyor ve bluetooth/Network üzerinden bilgisayara/telefona gönderiyor.

Sizin kullandığınız donanımda, OBD adaptörü ayrı mı yoksa, aldığınız "yol bilgisayarı" içinden çıkan bir hat, OBD soketine mi takılıyor?

Araç marka/modeli nedir?

73

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2017, 14:25:16 »
Murat Bey,
Aracım 2008 model Nissan Pathfinder 2.5 Dizel, yol bilgisayarı da V-Checker A301 modeli kendi bağlantı kablosu ile aracın OBD2 soketine bağlanıyor.
Selamlar.
Elgin SAYINALP

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2017, 16:27:12 »
http://pinoutguide.com/CarElectronics/nissan_obd2_diag_pinout.shtml

Tabloya göre Nissan'ın çoğu modeli K-Line kullanıyor. Ancak elinizdeki cihaz da
tüm protokolleri otomatik desteklediğini söylüyor.

TRIP COMPUTER A301 will scan the five kinds of Standard
OBDII communication mode is [ISO15765 CAN BUS,
ISO14230 KWP2000, J1850PWM,J1850 VPW,ISO914-2]
automatically.

Cihaz kapandı yazmışsınız. Cihaz besleme almıyor olabilir mi? OBD soketinin 16(+) ve 4(GND) uçlarını kontrol edebilirsiniz.

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2017, 22:02:51 »
Murat Bey,
Çok teşekkür ederim ilk fırsatta deneyip buradan sonucu yazacağım,
Selamlar.
Elgin SAYINALP
TB2NDY

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #8 : 15 Kasım 2017, 16:45:04 »
Murat Bey,
Dediğiniz gibi voltaj kontrolü yaptım 12 volt var, ancak cihazın çalıştığı Ford Focus ile çalışmadığı Nissan Pathfinder'ın OBD soketindeki kablo dizilişleri farklı, sizin bana yolladığınız linkdeki markalara göre pin bağlantıları aynı olmasına karşılık gerçekte aşagıda eklediğim fotoğraflarda görüldüğü üzere farklılıklar var;

Önce Ford Focus'un OBD soketinin fotoğraları 3 adet son 3 fotoğrafda Nissan'a ait.

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #9 : 15 Kasım 2017, 16:48:59 »
Nissan'ın OBD soketini Focus dizilimine göre nasıl convert ederim, herhangi bir hatada ECU'ya zarar verip büyük masraflar açarım diye de deneme yanılma yolu ile birşey yapmakda istemedim.
Selamlar.
Elgin SAYINALP

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2017, 14:43:10 »
OBD portundaki data pinlerinin yerleri standart, değiştiremezsiniz, yani değiştirmenin bir faydası olmaz.

Resimlerden gördüğüm, focus'da CAN hattı var sadece. Nissan'da ise CAN ve K-Line hatları var.
Tabi bu, bu hatların aktif olduğunu göstermiyor.

Cihazda da gördüğüm kadarıyla protokol seçimi yok. Bu cihazlar genellikle, protokollleri ve her protokol için hızları deneyerek
cevap almaya çalışıyor ve doğru protokolü buluyor. sizde de muhtemelen bu aşamada bir sorun çıkıyor.

Cihaza enerji verdiğinizde menüler geliyor mu? 12V var demişsiniz en azından cihazın  açılıyor olması ve tarama yapmak için sorması lazım.

Şimdilik aklıma bir şey gelmiyor. Özelden numaramı da gönderiyorum, ihtiyaç duyarsanız, arayabilirsiniz.  73