Gönderen Konu: muayyen bobin yapımı için kit SB-12A  (Okunma sayısı 357 defa)

Çevrimdışı TA1LC

muayyen bobin yapımı için kit SB-12A
« : 04 Ağustos 2017, 10:08:17 »
http://www.ebay.com/itm/-/172792770924?ssPageName=STRK:MESE:IT  -    Q-faktörü yüksek muayyen bobin yapımı için kit. Genelde arafrekans katlatında kullanılıyor. Nadir.
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2017, 10:12:59 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: muayyen bobin yapımı için kit SB-12A
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2017, 11:12:15 »
Yüksel bey merhaba. Ebay'dan paypal sız satın alma işlemini nasıl gerçekleştirdiniz? Bilgi verirseniz memnun olurum. 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1LC

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #3 : 19 Ekim 2017, 15:27:03 »
merhabalar ebay durumu çaktığı için şuan alışveriş yapılamamaktadır.73

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2017, 23:56:49 »
buna da şükür. fazlasına gerek yok.

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2017, 06:18:52 »
Mustafa Bey, ebayın engelleme sebebi nedir? Kartın menşei ülkesinin doğru olmaması mı, yoksa Türkiye ye kargo gönderılememesi mi?

Çevrimdışı TA3MHA

« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2017, 07:00:28 »
Merhaba
Şöyle bir site var:
https://www.amerikadaniste.com/
Ben hiç kullanmadım ama  “benim için satın al” diye bir seçeneği var. Firma, Türk kredi kartlarını kabul etmeyen satıcılardan kendi kredi kartıyla alış veriş yapıyormuş. Siz de firmaya kendi kartınızla ödüyormuşsunuz. Her halde bu hizmet için de bir miktar komisyon alıyorlardır. Sanırım ebay için kullanılabilir.

73 de TA3MHA Ateş

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2017, 10:35:08 »
Ali şahin bey,ilk adres yazılan yerde Türkiye adresini tanıyor,farklı Ülke yapıp Türkiye adresi verdiğimizde ödeme tarafına geçmeyip hata vermektedir.yani her taraftan kilitlemişler.73

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #8 : 20 Ekim 2017, 10:39:38 »
Ebayın Ödeme sistemi olan pay-pal  boyutunu aşan bir durum.
Sanırım başka siteleri keşfetmek gerekecek.

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #9 : 20 Ekim 2017, 12:57:23 »
Alacağımız her şeyi başka sitelerde bulamıyoruz. Ebay günya çapında mal alıp, mal satışı yapılan bir site. Sanıyorum ki türkiyeden satıcıların sayısı az, mal alımı yapan daha fazla. Eğer ihracat baskın kullanılsaydı, bu sorunlar yaşanırmıydı bilemiyorum.
Ebay 'ı  kullanabilmenin bir yolunu bulmak gerekiyor. Bu sorunun kısa vadede çözülebileceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #10 : 20 Ekim 2017, 13:23:30 »
Ben Aliexpress ten alıyorum gnelde.

Çin sitesi ürünler de genelde çin menşeili. Çok kaliteli değiller belki ama iş görür seviyede. Aldığım bir çok üründen genelde memnun kaldım diyebilirim.

Ödemeyi sanal kredi kartı ile yapıyorum. 20-30 gün arası elimde oluyor.

Üründen memnun kalmışsanız, fotodaki gibiyse, satıcının tarif ettiği şekilde ise onay veriyorsunuz ödemeniz Aliepressten satıcıya geçiyor.

Bu durumu da bizim bazı uyanıklar art niyetle kullanıyor.

"ürün bozuk kırık vs" diye satıcıya msj çekiyor. Satıcı zaten 5 dolarlık urunu tekrar iade alıp kargo ödemektense yenisini gönderiyor.Satıcı " Yeterki bana iyi satıcıdır, 5 yıldız verin olumlu yorum yazın, ürün sizde kalsın veya yenisini göndereyim" diyor. Aynı parayla 2-3 tane ürün alan tanıdıklarım var. Hatta hesabındaki 20 doları kullanarak defalarca alış veriş yapanları biliyorum..

Sonuç olarak bu işler artınca satıcılar da o ülkeye satışı kapatıyor yada yüksek kargo ücreti koyuyor. Neden ülkemize satışı kapadıklarını düşünmek lazım.

Dürüst satıcı olmak kadar dürüst alıcı olmak ta önemli diye düşünüyorum.

73
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2017, 13:28:26 Gönderen: TB5X »
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #11 : 20 Ekim 2017, 14:40:26 »
Aliexpresste kötü niyetli satıcılar da var,  sahte ürün satiyorlar. Maalesef iki kez başıma geldi. Birinden parayı geri aldım. Bir de bazı uyanıklar 1-2 dolarlık ürünleri takipsiz posta ile göndermiş gibi yapıp gerçekte göndermiyor. Anlaşmazlık açarsanız hemen parayı iade edip yanlış adrese göndermişiz deyip konuyu kapatıyorlar. Belki siz 1-2 doların peşine düşmeyebilirsiniz ama ćinde bu paraya bir işçi bir gün çalışıyor. Alışverişlerde takipli kargo kullanmanızı tavsiye ederim.
Takipli kargonun diğer bir avantajı ürünün çabuk gelmesi. Takipli olmayan kargolarda gönderici kargoları hemen postaya vermeyip 1-2 ay biriktiriyor.  Sonrasında çok sayıda paket ile indirimli göndermeye çalısıyor. Bu yüzden 3-4 ayı bulan posta süreleri oluyor.
Özetle 1-2 dolar fazla ödeyip takipli posta ile istemek lazım.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #12 : 20 Ekim 2017, 15:11:16 »
daha onceki notlarda belirtilen guest secerek alisveris yapma isleminde, once satici ile konusup ben bu sekilde bir alisveris yapacagim ancak country'i ornegin almanya girecegim. siparis gectikten sonra lutfen adresi turkiye olarak guncelleyin yazabilirsiniz.
DUn odeme ekranina kadar geldim denemek icin ama son siparis etmeyi secmedim o ana kadar bir sorun yasatmadi.
vpnsiz girerseniz direkt turkiye olarak gosteriyor ve degisiklik yapmaniza izin vermiyor.

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2017, 13:10:35 »
merhabalar ,oğuzhan beyin  söylediği gibi bil.vpn kurup ülke Almanya yazıp Türkiye adresi verilip işlem yapılabiliyor,şimdi denedim,vpn olarak chorome eklentisi olanı kullandım.73