Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Uydu çalışması için yagi projesi arıyorum.

<< < (4/4)

TA2M:
Ali bey merhaba,

Paylaşımınız için teşekkürler.

Resimlerinizden gördüğüm kadarıyla , kullandığınız rotorlar AR-303 modeli.
Merak ettiğim konu; rotorların manuel mi yoksa otomatik mi kontrol edildiği. Otomatik kontrol ediyorsanız kullandığınız arabirim ve yazılım nedir?

TA3E:
Tekrar merhaba.

uydu haberleşmesi için en ideal anten tipi Helical dir. sürekli değişen polarızasyon nedeniyle 
ideal bir çalışma ve kazanç sağlar.
Ayrıca TA3BQ Özhan abimiz uydu çalışmaları için moxon antenleri önermektedir.

http://www.suparco.gov.pk/pages/antenna06.asp

www.ta3el.8m.net

www.ta3el.8m.com

TA1O:

Ali bey

Bilgiler için teşekürler. Helical antenler hakkında hiç bir bilgim yok, bu antenlerin amatörce yapılması mümkün  müdür ve projeleri elinizde mevcut mu?

Moxon antenler için dediğinize aynen katılıyorum. Yapmış olduğum 70 cm moxonla beklenmeyecek sonuçlar aldım. Darısı 2m Tx için.

Yapmış olduğum moxon için : http://www.telsizciler.org/bitlik/index.php/topic,4000.0.html

Ve bu linkte uydu çalışmaları için özel tasarlanmış 2 vhf 2 uhf stacking edilmiş moxon resmi var. İnşallah onuda yapacağım. Bu antenin yönünü değiştirmeye çok gerek olmadığı söyleniyor.

TA1O

TA3E:

--- Alıntı yapılan: TA2EY - 08 Ağustos 2008, 23:14:51 ---Ali bey merhaba,

Paylaşımınız için teşekkürler.

Resimlerinizden gördüğüm kadarıyla , kullandığınız rotorlar AR-303 modeli.
Merak ettiğim konu; rotorların manuel mi yoksa otomatik mi kontrol edildiği. Otomatik kontrol ediyorsanız kullandığınız arabirim ve yazılım nedir?

--- Alıntı sonu ---

Merhaba . Aslında imkansızlık  nedeniyle bu sistemi kurdum. Tek kaide üstunde her yöne dönen rotorlar maliyet açısından çok yüksek bu sisteme biraz zor olsada manuel olarak kumanda ediyorum ama benim işimi görüyor. arada kullanılan borular uydu anten montaj ayakları bu sistem için ideal hazır bir malzeme.

Ayrıca uydu görüşmesi yapmak isteyen arkadaşlar kullandıkları vertikal anten ile de düzgün bir başlangıç noktası bulabilirlerse qso yapma imkanı bulabilirler . 2005 yılında iss uzay istasyonu ile vertikal anten ile qso yapmıştım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git