Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Muayyen trafo yerine alternatif bant filtresi
TA3ALS:
Bu da alt yüzü;
(Edit; anahtar olarak röle kullanıldı.)
TA3ALS:
Lütfi Bey;
Teknik yeni değil. Eskiler arasında wobulatör veya sweep jenaratör olarak bilinir.
Çok basit bir sistem için ne lazım?
-Bir tane varikaplı vfo
-Bir adet 20-30 hz 555'li kare dalga osilatörü.
-Germanyum diyotlu dedektör. Veya daha iyisi AD8307 entegreli logaritmik dedektör. Veya daha iyisi AD8310 lu logaritmik dedektör.
Bağlantı;
VFO nun varikap ucu 555 in 2 nolu ucuna(Testere dişi).
555 in 3 nolu kare dalga ucu osilaskobun trigger girişine.
Dedektörün çıkışı osilaskobun y girişine.
Ölçülecek sistem ise VFO çıkışı ile dedektör arasına bağlanır.
varikabın voltaj- kapasite bağıntısı ve diğer unsurlar nedeni ile frekans/div lineer gösterilmez.
AD9850 ile dijital yapabilirsiniz.
İşlemciye bir pals ürettirip, AD9850 yi başlangıç frekansından bitiş frekansına kadar artırarak taratın.
Osilaskop üretilen pals ile tetiklenecek.
TA3ALS:
https://ja2nkd.blogspot.com/2017/02/rf-analyzer-case-in-ver10.html
Güzel bir proje.
ama, bence şöyle birşey almak lazım.
https://tr.aliexpress.com/item/4000108172237.html?spm=a2g10.12057483.0.0.65a364ecWBzM1u
TA1LC:
50 Ohm muhtemel değildir empedans bobinlerin tümü devrede. 10 K çivarı olarak okudum forumlarda. Probların drenci yüksek boşta ölçüm iyi olabilir yükte fark eder. 50 Ohm drenç ile yükleyip denediniz mi? 50 Ohm olması için toprak tarafına yakın bağlantı 1/3 primer sargı veya kapasitif bölücü yapılması lazım griş çıkış olarak baglı devreler şont etmesin diye .
Mayıs siparişinde geçen sene plastik trimerler havada kalınca tekrar seramik olandan alabildim fakat 30 adet trimer kullanmak istemiyorum muayenli olacak bobinler. Ekran olmaması ne giibi bir etki yapar bilemiyorum denemiş olacağım.
Bazen şemalarda verilen bobin ve tel çapı dogru olmuyor veya en ufak fark olunca degerler tutturulamıyor. Montaj öncesi ve sonrası için test için hertürlü ekipman var.
TA1LC:
empedans
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git