Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Çatı Problemi

<< < (6/8) > >>

TA5FA:

--- Alıntı yapılan: TA4AU - 08 Haziran 2020, 16:01:20 ---Apartmanda yönetici olmak işi çözüyormu ? eğer çözücekse ben talibim :) maaşta istemem.
Şu anda karşı apartmandan bizim balkona CG-3000 Smart tuner ile 52 metrelik LW anten kuracak gibiyim. Ben 2. katta oturuyorum, Balkon pimapen ile kapalı ve tüm cihazlar bu odada, Tuneride odada bulundurucam hem coax kablo çok az gider , Anten telinide karşı apartmandaki (mesafe 70 Metre) 5. kattaki komşunun balkonuna gelecek şekilde bağlayacağız, insanları ikna etmek çok zor gerçektende.

--- Alıntı sonu ---

RF' e fazlaca maruz kalmamak adına  tuner i balkonda bıraksanız daha uygun olacaktır.

73

TA1LC:

--- Alıntı yapılan: TA2NC - 08 Haziran 2020, 14:41:59 ---
Sizin sartlarinizda eger etrafiniz acik ise, iki tip inten isinizi gorebilir. Balik oltasi tabir edilen bir vertikal (gece cikip disari 5 dk da kurup isiniz bitince toplarsiniz)
İkincisi Magnetic Loop.
Yer seviyesine yakin yuksekliklerde calisabileceginiz yegane antenler bunlar.

Endfeed ya da dipol tarzi antenler icin anteni en az yerden 1/4 dalgaboyu yukari kadar cikarabilmeniz lazim ki sinyalinizi topraga degil havaya basabilesiniz.
Bu da en basitinden 14 mhz icin 5 metreye yakin yukseklik demektir.
Geri kalanlarla dinleme yapsaniz da gondermede performans alabilmeniz zor.

--- Alıntı sonu ---
  http://www.telsizciler.org/index.php?action=dlattach;topic=37722.0;attach=70059;image  Sizin önünüz açık çatıya gerek yok. (1)Mobil antenle olur iyi topraklama ile . (2) Yere yakın Random veya Dipol ile olur 500W  izniniz olsa. Sorun komşularda değil sizin farklı olmanızda.

TA3AWB:

--- Alıntı yapılan: TA1EH - 08 Haziran 2020, 17:33:07 ---  http://www.telsizciler.org/index.php?action=dlattach;topic=37722.0;attach=70059;image  Sizin önünüz açık çatıya gerek yok. (1)Mobil antenle olur iyi topraklama ile . (2) Yere yakın Random veya Dipol ile olur 500W  izniniz olsa. Sorun komşularda değil sizin farklı olmanızda.

--- Alıntı sonu ---

Teşekkür ederim  sizin farklı olmanızda  diyerek ne demek istediniz tam olarak anlıyamadım :)
Önerileriniz  için teşekkür ederim.

TA1LC:
Herkeste bu merak yok nedir bilmiyor.

TA1LC:
Benim komşular çok pragmatik tir. ''Benim akıllı telefonum var onunla konuşurum''. ''Telsize gerek yok'' (sende vazgeç) der ve kapatır konuyu.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git