Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Çatı Problemi

<< < (5/8) > >>

TA2NC:

--- Alıntı yapılan: TB3BTY - 08 Haziran 2020, 13:18:29 --- 

Teşekkür ederim cevap  için. Bende sekiz katlı bir apartmanın 1. katında oturuyorum yerden yükseklik 2,5 - 3 metre olsa gerek uygulanabilir bir sisteme benziyor

--- Alıntı sonu ---

Sizin sartlarinizda eger etrafiniz acik ise, iki tip inten isinizi gorebilir. Balik oltasi tabir edilen bir vertikal (gece cikip disari 5 dk da kurup isiniz bitince toplarsiniz)
İkincisi Magnetic Loop.
Yer seviyesine yakin yuksekliklerde calisabileceginiz yegane antenler bunlar.

Endfeed ya da dipol tarzi antenler icin anteni en az yerden 1/4 dalgaboyu yukari kadar cikarabilmeniz lazim ki sinyalinizi topraga degil havaya basabilesiniz.
Bu da en basitinden 14 mhz icin 5 metreye yakin yukseklik demektir.
Geri kalanlarla dinleme yapsaniz da gondermede performans alabilmeniz zor.

Hic yoktan iyidir diyorsaniz tabii ki.

TA3IW:
Merhaba.TB3BTY (Tolga) ilk önce yaşadığım bilgilere dayanarak yazıyorum saakın olmanı ve komşulararinnla iyii gecinmeni öneririm.Doğuda yaşadığım dönemde 1998 yilinda binanın yan tarafına komşularımın yardımı ile ilk FD4  çatıya vhf antenini kurmuştum  sonra yine onların yardımı ile farklı boyda tel antenler kurdum daha sonra binanın çatısına yine onların yardımı ile 3el 14/21/28 çalışan yağı antenini kurdum.Aradan zaman geçtikten sonra bir iki komsum cevre de oturan diğer bina sakinlerin etkisinin altında kalmış olacaklar ki FD4 antenimi kestiler tekrar tamir ettim ve yağı antenimi indirmemi istediler  diğer komsular destek vermediler ve bir sonraki seçimlerde yönetici oldum hepsinin sesi kesildi tabi binada elektrik ve tv anten arızası  olduğu zaman gideriyordum fazladan giderlerimiz olmuyor du diğer çevre binalardan şikayet dilekçesi verecekler miş diye haberler alıyordum dilekçeyi yazsınlar  ve ilk önce ben imzalayacağını söyliyordum tabi sesleri kesildi.Şu an geçici olarak DL'yim kanunlar ve kurallar farklı.Yazdigim gibi saakin ol ve amatör-telsizciliğin ne olduğunu komşularına anlatmani öneririm sonrası kolay...DL/TA3İW

TA3AWB:

--- Alıntı yapılan: TA2NC - 08 Haziran 2020, 14:41:59 ---
Sizin sartlarinizda eger etrafiniz acik ise, iki tip inten isinizi gorebilir. Balik oltasi tabir edilen bir vertikal (gece cikip disari 5 dk da kurup isiniz bitince toplarsiniz)
İkincisi Magnetic Loop.
Yer seviyesine yakin yuksekliklerde calisabileceginiz yegane antenler bunlar.

Endfeed ya da dipol tarzi antenler icin anteni en az yerden 1/4 dalgaboyu yukari kadar cikarabilmeniz lazim ki sinyalinizi topraga degil havaya basabilesiniz.
Bu da en basitinden 14 mhz icin 5 metreye yakin yukseklik demektir.
Geri kalanlarla dinleme yapsaniz da gondermede performans alabilmeniz zor.

Hic yoktan iyidir diyorsaniz tabii ki.

--- Alıntı sonu ---

Oğuzhan bey odamın penceresinden manzaranın fotoğraflarını koyuyorum. Balkon tarafı ise pek iç açıcı değil :) 

Cevat Bey ;
Yorum için teşekkürler şuan için komşularla diyalog da sıkıntı yok şükür konu oralara kadar gelmedi.  Sizin komşularınızda oldukça anlayışlılarmış

TA2NC:
Pencerenin dibine dedigim gibi gecici bir balik oltasi anten koyup kaldırmak, daha rahati (cok daha pahaliya mal olsa da) magnetic loop

Bir ihtimal de sag basta gorunen agacin yuksekligi fena degil gibi. Oraya atabileceginiz ince bir tel ile bir anten yapmak olabilir.
Tabii, B sinifisi olarak sadece QRP 40 metre bandi,  ya da her ne kadar VHF olsa da 6m bandi kullanabileceginiz gibi bir gercek var. Sayilan tum antenler kayipli oldugundan 40 m bandindan performansiniz oldukca dusuk olacaktır.

Denemeden bilemezsiniz.. Bu da amatorlugun guzelligi.

TA4A:
Apartmanda yönetici olmak işi çözüyormu ? eğer çözücekse ben talibim :) maaşta istemem.
Şu anda karşı apartmandan bizim balkona CG-3000 Smart tuner ile 52 metrelik LW anten kuracak gibiyim. Ben 2. katta oturuyorum, Balkon pimapen ile kapalı ve tüm cihazlar bu odada, Tuneride odada bulundurucam hem coax kablo çok az gider , Anten telinide karşı apartmandaki (mesafe 70 Metre) 5. kattaki komşunun balkonuna gelecek şekilde bağlayacağız, insanları ikna etmek çok zor gerçektende.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git