Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Çatı Problemi

<< < (3/8) > >>

TA3AWB:

--- Alıntı yapılan: TA1EH - 07 Haziran 2020, 17:21:24 ---Catı yapımı maliyeti çok yüksek. Sıfırdan çatıyı kendiniz yaptıysanız eğer daha iyi de anlarsınız/bilirsiniz. Siz binerseniz emsal teşkil etmiş olursunuz. Problemler gecikmez. Catılara anten montajı rasyonel degil buna değmez başka bir yol bulun/bulmak lazım. Ben oralardan geldiğim için tecrübemi paylaştım. İyi si mi kilit - herkes rahat/ siz de rahat.

--- Alıntı sonu ---

Haklısınız çatı işi sıkıntılı bir durum ancak çatıların ortak alan olduğu bilinen birşey. Zarar vermedikten sonra kullanılmasında ben bir sakınca görmüyorum ama bu işlerin diyalog ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorum daha önce bu sorunu yaşayanların tecrübelerini merak etmiştim.  Emsal olcağını zannetmiyorum çünkü çatıda zaten merkezi sistem anteni var  benden baska kimse ek anten kurmak istemiyecektir.

Ülkemizde bu hobiyi icra etmek gerçekten çok zor.

TA2NC:
Bu durum ulkemizde degil tum dunyada sorun.
Hatta ulkemizde belki biraz daha rahat.

Ornegin, ingilterede bulundukları "Mustakil" evlerde kiraci olanlar, sirf evin dis gorunusunu bozmamak icin, stealth anten uygulamalarina giriyor. Cati arasina wire/magnetic anten vs uzerinde calisiyorlar.
Burada Mustakil evde kiraci olsak evin her yerini anten doldururuz :)

Sanirim elimizi en rahatlatacak sey bir gun ulkemizde Oscar 100 uydusuna izin verilir ise (2.4 ghze yani) bir canak anten ile tv seyrediyorum diyerek havaya cikabilecek olmamız.
Ama su an icin maalesef o da yassahhhhh

TA2BU:

--- Alıntı yapılan: TA2NC - 08 Haziran 2020, 09:40:04 ---Bu durum ulkemizde degil tum dunyada sorun.
Hatta ulkemizde belki biraz daha rahat.

Ornegin, ingilterede bulundukları "Mustakil" evlerde kiraci olanlar, sirf evin dis gorunusunu bozmamak icin, stealth anten uygulamalarina giriyor. Cati arasina wire/magnetic anten vs uzerinde calisiyorlar.
Burada Mustakil evde kiraci olsak evin her yerini anten doldururuz :)

Sanirim elimizi en rahatlatacak sey bir gun ulkemizde Oscar 100 uydusuna izin verilir ise (2.4 ghze yani) bir canak anten ile tv seyrediyorum diyerek havaya cikabilecek olmamız.
Ama su an icin maalesef o da yassahhhhh

--- Alıntı sonu ---

Ek yapayım, İngiltere'de "kendi müstakil evinde bile", komşuların görebileceği bir antene müsaade edilmeyebilir.

Öte yandan, yapılmış bir düzen belli bir süre şikayete konu olmamış ise "hakkı müktesep" kabul ediliyor (genellikle).

...

Benim çözümüm, tuvalet havalandırma borusunu uzatıp içine ATAS-120 saklamak olmuştu (0,35mm tellerden radyaller ile).

Kolay gelsin.73
TA2BU/4

TA2NC:
Cok guzel ..
Bu stealth antenler amatorlerin kendini gelistirmesi icin firsat.

Borunun icine saklamak ta gayet yaratici olmus.

Buluslar ihtiyaclardan dogar malum ;)

Karsiniza cikan engelleri sizi kısıtlayan seyler olarak gormek yerine, yeni cozum yolları uretebilmek icin birer firsat olarak gorun.
Yoksa keske bir tarlam olsa diksem devasa kuleleri bassam mandala :P

E bana katkisi ne

TA1W:
Aynı dertten 40 senedir müzdarip olmuş biri olarak en son taşındığımız 7 katlı bir binanın çatısına değil anten kurmak çıkmaya bile müsade alamadım, ev Nişantaşında, 60 sene üzeri bir ev, sakinlerin hemen hepsi yaşlı veya orta yaş üzeri, evin ön tarafı caddeye bakıyor, arka tarafı ise diğer apartmanlarla çevrili, sadece gökyüzü görünüyor, dolayısıyla ikinci kattaki balkonumuzdan bahçeyi çeviren demir çite anten telini indirip bağlamak gibi bir çözüm buldum, lambalı radyolarım var antensiz çalışmıyor diyerek zar zor müsade alıp bu düzeneği kurdum, buna da şükür diyerek en azından dinleme yapabiliyorum.   

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git