Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

EFE QRP YAPIMI

<< < (2/3) > >>

TA1OZH:
Selam forum sakinleri efenin çıkış katınıda topladım ve cıkısta 5 watt almayı başardım sayın Ali beyin ( TA3ALS ) dediği gibi nüveleri sarıp yerlerine taktım ve muayyenleride yine 14 tur ve 3 tur olarak sardım.... mayk olarakta baofeng uv-5r telsizin maykını kullandım jak kısmını keserek 4 konnektörlerden bağladım...
sayın Mehmet hocamınızın ( TB5X ) yardımıyla çıkıs katı ayarlarını yapmayı denedim ama mayka basılı oldugu zaman ve hiç konuşmadığım taktirde bile 5 watt atıyo sorunun muayyenlerde olduğuna kanaat getirdik muayyenleri tekrardan söküp sarıp deneyecem ... daha önce bu gibi sorunlar başına gelen amatör arkadaşlar oldumu acaba?????

TA1OZH:
...

TA3EN:
           Hüseyin Bey Merhabalar,
           Çıkış katını da bir çırpıda çalıştırmanıza sevindim. Çünkü o kısım  skop vb. yoksa eğer sanal bir devredir.  Sürekli sinyal yani watt vermesinin bir kaç sebebi vardır.
1-En başta mikrofon bağlanan entegreye bağlı P4 Balans trimpotunu ayarlamanız lazım. Bu band bastırma işine yarar. Bu Trimpot genellikle ortalara yakın yerlerde tutar. Watt metreye bakarak da daha iyi ayarlanır. Bu trimpotu en sağa veya en sola çevirince watt metrenin ibresi yükselir. Siz en düşük yere getirip bırakacaksınız.Yalnız buradaki ayarsızlık 5 w kadar çıkmasına sebep olmaz.
2- L3 ve L4 trafolarının ayarını en doğru hale getirmeniz gerekir.
3- 2SC1971 Transistörünün osilasyona geçmesiyle olur. En zoru da buradaki problem. Bu transistör VHF transistörü  olması sebebiyle girişi çok kuvvetlidir, hassastır. Meydana gelen rf den etkilenir ve kendi kendini tetikleyerek osilasyona geçer. Önceki yöntemlerle halledemezsen eğer bu transistörün emiterindeki dirençlerin değerini arttırarak giriş hassasiyetini biraz düşürebilirsiniz.
             Kolay gelsin.             73...

TA3EN:
Hüseyin Bey Tekrar Merhabalar,
Merak ettim. Dört satır ekranlı VFO nasıl bir devre bilgi verir misiniz?

TA1OZH:
Cevaplariniz icin tesekkurler huseyin hocam 4x20 lcd ekranli dds YE3CIF cagri isaretli amatorun devresi hocam burdada paylastim baski devresini.....

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git