Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

AM Orta dalga Transmitter projesi..

<< < (4/8) > >>

TA1LC:
Ali bey bu verici ile QSO yapılmayacak mahaleye de orta dalga yayın yapılmayacak. Amaç 50 metre capında beton veya tugla  duvar içinden geçebilecek sinyal. Mekan içerisinde. Günümüzdeki antika tüplü radio alıcılarını faal duruma getirebilmek için belki.

TA5AE:

--- Alıntı yapılan: TA1EH - 04 Ekim 2017, 13:56:15 --- 3-5 Watt için yasal durum nedir bakmak lazım.

--- Alıntı sonu ---
70 li yıllardaki 3222 sk. hatırladığım kadarı ile;
Bağırma mesafesindeki vericiler için bir sınırlama yoktu.
Net bir dinleme için en fazla 500m yarıçaplı alana yayın yapmanın  (komşu alıcılar için sıkıntı yoksa)  izin,  ruhsat vs. bir sorun olacağını zannetmiyorum.

TB5X_SK:
Arkadaşlar Radyo istasyonu kurmaya niyetim yok :)

Yüksel beyin dediği gibi amaç bir şeyleri yapıp çalıştırmak, çalışma prensibini öğrenmek, hoşça vakit geçirmek, ..

Araç içinde çakmaklığa takılan FM transmitterlerin AM versiyonunu düşünün .

Belki piknikte kampta evde AM radyodan nostaljik müzik dinlemek olarak görün projeyi..

TA2N:
Değerli arkadaşlar.
 Yazışmalarınızı zevle okuyorum. Orta dalga am yayını bana lise çağlarımı hatırlattı. Tabii o zamanlar yarı iletken bulmak çok zor. Lambalı vericiler yapıyoruz. En büyük zorluk besleme ( tadiye ) transfomatörleri. Altından kıymetli. Çeşitli lambalar kullanarak anat voltajı 150-250 volt arasında 3-5 watt almak mümkün. Xtal bulmak mümkün olmadığı için LC osilatör  kullanıyordum. Tabii frekans sabitesi hak getire. Anot voltajı üzerindeki modilasyon trafosu  ile audio   sürüyorsunuz bu seferde rf çıkış gücüne yakın audio amplifikatörüne ihtiyacınız var.  Daha sonraları modulator girişi olan lambalı rf jeneratörleri kullanmaya başladım da   bu dertlerin hepsinden kurtuldum. Rf jeneratörü ile  mahalleye istediğiniz frekansta yayın yapabilirsiniz. ayrıca  nette çok fazla tek lambalı am verici şaması var. belki kullanmak istersiniz. yapacaklara kolay gelsin. Belki bende eski günlerin zevkli ve kaçak yayınlarını  tekrar yaşamak için  bir tane yaparım.
selam ve sevgiler, nursun.

TA3ALS:
Yüksel Bey,  3-5 watt, 25 watt falan derken , ben yanlış anlamış olmalıyım. Kusura bakmayın. "Denenebilir" ibaresini kullanarak kastımı ifade ettiğimi düşünmüştüm.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git